|
Ja zagrałbym takim składem: Pawełek-Alvarez,Głowacki,Marcelo,Pi.Brożek-Kirm,Cantoro,Jirsak,Diaz-Małecki, Pa.Brożek.
Teraz dlaczego : Diaz ma bardzo dobre dośrodkowanie z lewej nogi i grał już prędzej na lewym skrzydle oraz będzie wspomagał środkowych pomocników i schodził nieraz do środka robiąc miejsce dla Pietii który powinien w tym meczu zagrać ofensywniej niż zwykle i mam nadzieję że nie będzie odczuwał tej kontuzji. Odpadł nam Sobol- doświadczony piłkarz i jego obowiązki wg mnie może przejąć tylko Cantoro który będzie miał ostatnią szansę by udowodnić że jest przydatny tej drużynie. Trener raczej nie zdecyduje się na grę w środku z Diazem i Jirsakiem ponieważ Diaz ma momenty kiedy gra bardzo nonszalancko a Jirsak jest bardziej ofensywnym pomocnikiem i też zdarzają mu się straty ( niestety w ostatnim meczu nieco za często) z tym że teraz nie będzie za ich plecami Sobola który naprawi każdy błąd tylko linia obrony i każda głupia strata przez tą dwójkę może się źle skończyć. Mauro ma ogromne doświadczenie i ja na miejscu trenera bym na niego postawił, niech przypomni sobie najlepsze dni, on ma potencjał a teraz gdy nie ma Sobola cała odpowiedzialność w środku boiska spadnie na El Toro i on może temu podołać ( Jirsak i Daz raczej nie) Co do Kirma ostatnio zawodzi ale Łobo też jest w słabej formi a Ćwielong nie jest jeszcze piłkarzem który pociągnie naszą grę i przyda się w drugiej połowie na podmęczonego rywala więc wybrałbym Kirma i miejmy nadzieję że to będzie mecz w którym Kiro się przełamie nie tylko jeśli chodzi o samą skuteczność ale również o grę.
|