Wyświetl pojedynczy post
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2009, 19:09
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
czepiasz sie...
Czepiam się, bo pisanie o Marku Bażiku w kontekście wzmocnienia rozbudowywanej drużyny mistrza Polski to w mojej opinii gorzej niż komedia.

Cytat:
ilu chłopa po 30 robi furore na zachodzie np. wiek to nie wszystko...
Oczywiście że wiek to nie wszystko, także umiejętności są bardzo ważne, a Bażik wcale nie zalicza się do czołówki ligowej na swojej pozycji. Jest piłkarzem pasującym poziomem do swojego klubu.

Cytat:
ja wolałbym zakontraktować zawodnika 30 paro letniego na np 2 lata niż brać w ciemno np takiego Beto i czekać aż rozbłysnie...
Okej, zrezygnujmy z "brania w ciemno młodzieży i czekania aż rozbłyśnie" i ściągnijmy Bażika, jeszcze żeby mu się nie nudziło to jakiegoś innego 33-latka z Czech albo Słowacji który na stare lata przyjechał sobie dorabiać do naszej ligi.

Cytat:
ile da drużynie doświadczony i ograny 33 latek, a ile młody nieopierzony, perspektywiczny 20 latek... odpowiedź zbędna...
Rozróżnijmy na początku pojęcie zawodnika doświadczonego i ogranego na pewnym poziomie, a zawodnika podstarzałego który najlepsze co mógł zagrać już zagrał. Bażik w mojej opinii zalicza się do tej drugiej grupy.

A jeśli uważasz że lepiej żeby Wisła ściągnęła czeskiego dziada z Polonii Bytom niż inwestowała w młodzież, to nie mam co z tobą dyskutować.
Odpowiedz cytując