To się porobiło

- Chlebowski już raczej out , pijak Drzewiecki nie wiadomo jeszcze.Oczywiście nie zamierzam żadnego z tych panów bronić ,natomiast nie wiem czy zwróciliście uwagę na jedną rzecz.
Sprawa z czysto karnego puntu widzenia już wydaje się ciężka do wygrania.Niech mi ktoś wytłumaczy czemu CBA upubliczniło to wszystko już w sierpniu, tak na prawdę nie podejmując żadnych działań ,typu zatrzymanie ziomków Zbyszka , wniosek do prokuratury itp.Idąc dalej - czemu nie poczekali aż cała ta ustawa dojdzie do sejmu, będzie przegłosowana i wejdzie w życie?.Przeca byłby czas na zebranie kolejnych dowodów bo jak widać panowie byli bardzo rozmowni, była by szansa na zdobycie też pośredniego dowodu gdyby ustawa weszła bez tego zapisu o jakimś tam podatku...Odpowie mi kto logicznie? - tylko nie pan z 'ź' w nicku którego nie da się przez to zignorować czy gość 1 pozycje nad nim, z którym na żaden temat nie mam zamiaru dyskutować.
Tak swoją drogą to cała ta sprawa z maszynami itp to jest jeden wielki wał od wielu lat.Ja sam nigdy w to nie grałem ale swego czasu często przesiadywałem po knajpach, w czasie różnych ustaw i różne rzeczy widziałem i słyszałem - dla mnie to jest po prostu nie do pomyslenia....A wystarczyło by zobaczyć jak to jest u naszych południowych sąsiadów którzy zarabiają potężną kasę na tym biznesie - kto był, ten wie jak to tam wygląda.My zawsze musimy być nadmiernie świętojebliwi a efekty tego są takie że cała banda gangsterów trzepie na tym kasę.