fialo napisał(a):

|
100% racji. Też wyraziłem podobną opinię, ale zostałem dosyć konkretnie zjechany przez kilku użytkowników. Widać, że niektórym nie przeszkadza, że gra u nas gościu który najprawdopodobniej zrzucał się na handel meczami. No ale cóż, każdy ma swój kodeks etyczno-moralny, i każdy sam ocenia co jest według niego dopuszczalne, a co nie. Dla mnie korupcja i oszustwa w sporcie są czynem plugawym i zasługującym na najwyższe potępienie, więc sorry dla mnie każdy zamieszany w korupcje w futbolu powinien dostać dożywotnie wykluczenie ze struktur sportowych.
|
Przy takim podejściu cały ten burdel pt. polska piłka trzebaby w jednej chwili zwinąć... W sumie to jestem nawet za...
Wszędzie są podobne numery i układy - Włochy, Hiszpania itd. Ten co ma kasę, ma tytuły, zaszczyty, uboższemu do nich o wiele dalej.
Świat bez piłki... byłoby o tyleż więcej wolnego czasu... który możnaby przeznaczyć np. na rozrywki wyższych lotów
A co do konkretnej sytuacji z Łobo - to mógł w tym biernie brać udział albo odmówić i wtedy na 90% miałby po karierze bo nawet odchodząc gdzie indziej zetknąłby się z tą samą sytuacją. Więc albo siedzi cicho i ma szansę na jakąś tam nieźle opłacaną karierę albo mówi - nie będę w tym k.restwie i najprawdopodobniej jest zmuszony kompletnie zreorganizować swoje życie, robić nie wiem co za 1,5 może 3, może 5tys/miesiąc - to już było całkiem nieźle na to co widzimy dokoła, prawda? Panienki, fury, apartamenty, ciuchy, wakacje na Malediwach - adios...
Fialo i Tobie podobni Panowie Sędziowie - kto z Was byłby chętny do takiej reorganizacji swojego życia żeby obniżyć swój status materialny o powiedzmy 80% i iść śmiało w nieznane kiedy wcale nie musisz tego robić?
A poza tym wskażcie mi dziedzinę życia w PL bez korupcji i oszustw. Polityka? policja? sądy? kościół? ochrona zdrowia? szkolnictwo?

Cały ten świat trzebaby wysadzić w powietrze Panowie Sędziowie (Idealiści?).