Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2009, 21:57
Wrzuciłem linka do tej niesławnej listy , bo jak dla mnie idealnie prześmiewczo(świadomie , czy nie , a pewnie to drugie , co jak dobrze stwierdziłeś musi być rozdętą głupotą ) oddaje rzeczywistość obsesji na temat wszechmocy żydowskiej pomieszanej z teorią spiskową najniższych lotów.
Można nie lubić Żydów , Ameryki , zielonych , kościoła katolickiego , komunistów , Unii Europejskiej , murzynów , kapitalistów itp itd . ale trzeba starać się jakoś racjonalnie te swoje negatywne emocje uzasadniać i starać się utrzymać trzeźwą ocenę sytuacji a nie skakać bez liny w przepaść oskarżeń , podejrzeń i bezsensowych założeń z kolejnego na kolejne coraz bardziej absurdalnych.
Jak dla mnie założenie , że Polańskiego pewne środowiska bronią , bo ma żydowskie pochodzenie a Łyżwińskiego i Leppera nie bronili , bo nie wywodzą się z narodu wybranego , jest równie absurdalne co lista poloniki .

A co do bieżącej sprawy Polańskiego abstrahując od jego korzeni , to podejrzane są tłumaczenia Szwajcarii , której służby zatrzymują Polańskiego , bo dowiaduje się w internecie o jego przyjeździe . Z tego co mi wiadomo , to Szwajcaria jest członkiem strefy Schengen od niecałego roku , więc jeżeli Polański wcześniej odwiedzał ten piękny kraj(a podobno bywał tam często i ma dom) , to musiał mieć wiele szczęścia , że nie został złapany na kontroli granicznej .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 29.09.2009 o godz. 22:17.