Wyświetl pojedynczy post
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2009, 23:56
pilkarskamafia.blogspot.com napisał(a):
Na początku sezonu 2003/04 byłem kontuzjowany. Do drużyny dołączyłem w 12 kolejce. Na początku rundy wiosennej pojawiła się kwestia oddawania naszych premii meczowych na potrzeby awansu do I ligi. Wezwał radę drużyny prezes F. i powiedział, że jak chcemy awansować to musimy oddawać pieniądze z premii meczowych. Pieniądze miały być przeznaczane na łapówki dla sędziów i zawodników innych drużyn. W tym spotkaniu uczestniczyłem ja, Andrzej Sz. i Irek K. Prezes F. nie lubił sprzeciwu więc się zgodziliśmy. Oczywiście nie od razu bo najpierw tę propozycje F. przedstawiliśmy pozostałym zawodnikom z drużyny. Oni wszyscy się zgodzili na oddawanie premii na łapówki. Myślę, że oni się zgodzili bo mieliśmy w perspektywie obiecane duże pieniądze za awans.
To jest fragment zeznan Grzegorza Nicinskiego zaczerpniety z bloga, o ktorym wspomina Zmijka. Pozwolilem sobie podkreslic najbardziej interesujace zdanie. Stoi to w oczywistej sprzecznosci wobec dzisiejszych wyjasnien Lobodzinskiego.
Z kolei Szczypkowski zeznal, ze w proceder niewtajemniczeni byli tylko juniorzy.
Sprawa wydaje sie jasna.
Odpowiedz cytując