|
Tomek Jirsak drugi mecz z rzędu najlepszy na boisku. Pomijając te półtorej asysty, to podobała mi się jego gra w środku pola. Uspokajał grę, nie holował długo piłki, zmieniał stronę akcji i te kilka przerzutów - jak dla mnie palce lizać! Mam nadzieję, że w następnym meczu wyjdziemy w takim samym zestawieniu pomocy, bo Diaz tez niezle prezentował się na lewym skrzydle(ew. Kirma moze zluzować Pepe).
Niestety z taką grą jak wczoraj nawet tej buraczanej ligii nie wygramy. Porównując sobie np sposób rozgrywania piłki Arsenalu z naszym, to od początku sezonu mam wrażenie, że oglądam mecz w slow motion. Gramy na stojąco, ruchu bez piłki jest jak na lekarstwo. Wpada bramka, wpada druga, a my zamiast strzelić trzecią, czwartą, szóstą to my zadowoleni do końca meczu gramy jedną wielką ch**nie. Czy nasi piłkarze nie mają ambicji ? Nie wiem. Ale tak to z boku wygląda. Wisłę w tym sezonie można w ciemno wyłączać po drugiej bramce. W żadnym meczu(oprócz Lubina) nic wielkiego się później nie działo. Oby w następnych meczach było inaczej !
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
|