Wyświetl pojedynczy post
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.09.2009, 13:24
Wrzucam moje dwie analizy z forum które mam w podpisie, mam nadzieję że komuś te analizy pomogą
Polska - Holandia kurs: 1.50 0-3 WESZŁO
W meczu decydującym o zwycięstwie w grupie A rozgrywanych w Polsce Mistrzostw Europy w siatkówce kobiet. W tym spotkaniu zmierzą się reprezentacje gospodyń czyli Polski oraz zwyciężczynie WGP sprzed 2 lat Holenderki. Dotychczas obydwa zespoły odniosły po dwa zwycięstwa, z Chorwacją i Hiszpanią. Jednak zdecydowanie lepiej radził sobie w tych meczach reprezentantki Oranje, które wprost zmiatały rywalki z parkietu. Polki straciły z Hiszpanią 2 sety, wczoraj co prawda było lepiej, ale styl tych zwycięstw był mało przekonujący. Widac że brak takich zawodniczek jak Skowrońska, Glinka czy Podolec odcisnął na tym zespole spore piętno. Ok, takie zawodniczki jak Mirek czy Kaczor są w stanie wygrywac mecze z rywalami pokroju dwóch wcześniejszych przeciwników, jednak na Holandię to za mało. Bo Holenderki mierzą wysoko, są w dobrej formie, są ze sobą zgrane i to widac na parkiecie. Skład Holandii nie ma słabych punktów, jest to dobrze "zbilansowana" drużyna. Niestety u nas w kadrze są luki i to duże. Niektórzy za spory atut uznają własną halę... Wg mnie hala w Łodzi nie pomoże Polkom a raczej może im zaszkodzic. A to dlatego że nie radzą sobie one z dużą presją, co widac było w sierpniu podczas WGP...Holenderki to doświadczony zespół, który nie raz grał przed taką publicznością, dlatego uważam że dzisiaj wygrają ten mecz.

Bułgaria - Białoruś kurs: 1.65 3-1 WESZŁO
Ostatnia kolejki pierwszej rundy. Bułgaria jak dotąd jedno spotkanie wygrała (z Belgią 3-2 24:26, 25:22, 17:25, 25:21, 15:6) i jedno przegrała ( z Rosją 0-3 19-25, 9-25, 14-25). Wygrana z Belgią niemal zapewniła Bułgarkom awans, jednak aby go przypieczętowac i wejśc do następnej rundy ze zwycięstwem muszą ten mecz wygrac. A okazja do zwycięstwa jest dobra, bo rywalem będą słabe reprezentatki Białorusi. Jest prawie pewne że dzisiaj pożegnają się one z ME, bo aby pozostac w grze musiałyby wysoko wygrac. A jest to mało prawdopodobne, bo zespół ten przegrał narazie z Belgią 1-3 i Rosją 0-3. W obu meczach na słabym poziomie było przyjęcie w zespole naszych wschodnich sąsiadów. Tak jak pisałem przy okazji meczu z Rosją, jest to bardzo słaby zespół, nie posiadający nawet jednej klasowej zawodniczki która pociągnęła by grę tej drużyny. Bułgaria ,mająca bogate siatkarskie tradycje, powinna wygrac ten mecz choby doświadczeniem, mają bowiem w składzie kilka ciekawych zawodniczek. Oczywiście nie ma mowy o lekceważeniu rywala, dlatego jestem niemal pewien zwycięstwa Bułgarii.

Oba typy weszły ! Bardzo mnie to cieszy, mam nadzieję że ktoś skorzystał
Powód: wyniki
Ostatnio edytowane przez konrad1991tsw : 27.09.2009 o godz. 20:19.
Odpowiedz cytując