|
Meczu nie oglądałem, ale czytam komentarze i mnie trafia.
Widzę, że Kirm już opluwany, tęsknota za Zieńczukiem się pojawia. Już nie Łobodziński i Pawełek, teraz pora na Słoweńca.
Powiem tak: wierzę Wam na słowo, że Andras Kirm zagrał fatalne zawody, bo z meczu na mecz wyraźnie przygasa. Owszem, może i posadzenie go na ławce coś da - ale po to, by wszedł na zmęczonego przeciwnika.
Ale powiem jeszcze jedno. Dawno - od czasów Kuby i Uche - nie widziałem u nas skrzydłowego prezentujacego "international level". Skrzydłowego mającego dwie sprawne nogi, urozmaicony drybling, niezły strzał z dystansu, dobre przyjęcie piłki i przede wszystkim umiejętność dośrodkowania w pełnym biegu.
Kirm to zawodnik klasowy i powinniśmy się martwić, że jego potencjał jest u nas na razie niewykorzystany. Bo jaki to piłkarz, wszyscy widzieliśmy w ostatnim meczu reprezentacji.
Chłopak potrzebuje jednego dobrego meczu na przełamanie, to wszystko. I dlatego jest mu potrzebne wsparcie a nie pisanie głupot na forum. Dobrze, że polskiego nie rozumie, mam nadzieję że mu takich wpisów nie tłumaczą.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|