Wyświetl pojedynczy post
Kortys
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2009, 12:51
Nie wierzę w Stefana Majewskiego. Facet jest głupi, antypatyczny, ma przestarzałe metody. Patrząc przez pryzmat trenera, podana przez niego kadra wydaje się beznadziejna. Co więcej, ciężko mi sobie wyobrazić powołania wysłane przez tego trenera, które by Was zadowoliły, bo.. patrz dwa pierwsze zdania. Inaczej na tę kadrę patrzylibyście, gdyby była wyborem Guusa Hidinka. Ja zadałem sobie trudu i spojrzałem na te powołania z innej perspektywy.

Przede wszystkim śmieszny jest argument czy piłkarz A gra czy nie gra w swoim klubie. Liczą się tylko i wyłącznie umiejętności. Wczoraj mieliśmy świetny przykład- niegrający od roku Grzelak był najlepszy na boisku i de facto wywalczył dla Legii zwycięstwo. Oczywiście w idealnym świecie najlepsi piłkarze powinni regularnie grać w swoich klubach, ale wtedy Polska byłaby w zupełnie innej sytuacji niż obecnie..

Zobaczmy, jaką jedenastką Stefan (Guus) chce zagrać:

bramka: Dudek - ogromne doświadczenie, wielkie kluby, największe trofea na koncie. Ma być dobrym duchem drużyny, zawsze służyć radą, odpowiednio motywować i doradzać młodym piłkarzom (a nie pić z nimi, jak Boruc z R.Majewskim)

prawa obrona: Rzeźniczak - ciężko mi znaleźć zdecydowanie lepszego gracza na tę pozycję, po kontuzji Wasyla. Na dodatek facet szykowany na euro, bo w swojej kategorii wiekowej (+/- 2 lata) nie ma sobie równych na tej pozycji.

środek obrony: Głowacki-Jodłowiec, czyli najlepszy polski środkowy obrońca z najbardziej perspektywicznym, szykowanym na euro.

lewa obrona: Gancarczyk- obecnie najlepszy polski lewy obrońca

prawa pomoc: Błaszczykowski- najlepszy polski piłkarz

środek pomocy: Lewandowski-Murawski - najlepsi polscy defensywni pomocnicy, nie licząc Sobola, który z kadry zrezygnował

lewa pomoc: Obraniak- najlepszy lewy pomocnik

atak: Brożek-Lewandowski, czyli najlepszy polski napastnik, z najbardziej perspektywicznym polskim napastnikiem

Nie licząc Dudka, którego docelowo zastąpi pewnie Fabiański (generalnie bramkarze dobierani charakterologicznie, bez rozrabiaków Boruca i Kuszczaka) nikt z pierwszej jedenastki nie osiągnie więcej niż 33 lata na euro. Co więcej, większość będzie przed trzydziestką.
Oczywiście kilka powołań dziwi, ale kogo nie zdziwił wczoraj Grzelak w pierszym składzie Legii? Dajmy tej kadrze szansę!
Ostatnio edytowane przez Kortys : 26.09.2009 o godz. 12:53.
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
Odpowiedz cytując