A moim zdaniem to zadaszenie nadaje takiego stylu angielskiego gdzie dachy bardzo często (nie zawsze ale często) są właśnie na różnych poziomach np Anfield Road, Goodison Park, Beleyn Ground .Po mojemu stadion Wisły będzie przypominał właśnie Anfield Road gdzie za bramkami jest jedna wielka trybuna jednopoziomowa a wzdłuż murawy dwupoziomowa.Stadion zewnątrz jest powiedzmy delikatnie nie za ładny natomiast wewnątrz jest świetny.
Wiadomo Anfield było budowane dawno jednak dla mnie jest to nadal wzór idealnego stadionu piłkarskiego nie żadne Alianz Areny, DonbasAreny itp a właśnie stadion z Liverpoolu który jest piękny przez swoją prostotę.
Nasz oczywiście drugim Anfield nie będzie ale cieszy mnie to że jest w bardzo podobnym stylu i dla mnie to że poziomy dachów są różne nie jest absolutnie żadnym błędem a wręcz zaletą, szkoda tylko, że nie połączą sensownie dachu z E i D bo wtedy to już było super, okrąglak trochę nie pasuję do bryły no ale to przeżyję i jeszcze myśle że oświetlenie powinno być pod dachem ale to takie pierdoły.Mówcie co chcecie ale nigdy nie zamieniłbym tego stadionu na inny.No może Anfield bym nie pogardził

Prawda jest też taka że nie zawsze się człowiekowi dogodzi.Jednym podoba się twór z Kielc innym z Warszawy a innym z Poznania.Kwestia gustu mi natomiast ten stadion bardzo się podoba i już nie mogę się doczekać pierwszego meczu na nowiutkim obiekcie.