|
Gramy skandalicznie słabło, gdybyśmy za tydzień grali z Levadią nie mógłbym wykluczyć, że nie doszłoby do powtórki. Co gorsza pewnych rzeczy Skorża ich nie nauczy w szczególności techniki na to już za późno. Tak chwalony najlepszy defensywny pomonicki w Polsce nie potrafi z pierwszej piłki odegrać po ziemi, tylko zagrywa kolegom tak, że nawet Iniesta by tego nie skleił. Nie atakowany, piłka na 4 metry czy to jest do cholery aż tak trudne ? Oczywiście to nie problem tylko Sobola którego osobiście bardzo cenie lecz jest to obraz całej polskiej piłki. Patryk Małecki strzelił kilka bramek, a zachowuję się jakby nie wiem kto, do tego kompletnie nie myśli na boisku, chociaż on przynajmniej ma szybkość zwrotność i trochę techniki w przeciwieństwie do Łobodziński który nie dość, że nic nie potrafi to tak samo nie myśli. Niektórzy to chyba powinni wypić Tigera przed meczem żeby im się w głowie trochę rozjaśniło. Nie wiem ile razy można powielać te same błędy. Szlak mnie trafiał jak Łobodziński po raz n-ty pchał się na 2-3 zawodników Polonii. Ta drużna w ogóle nie czerpie przyjemności z gry w piłkę, wszyscy się wyzywają, ciągle pretensje, biegają tylko dlatego, że ktoś ich do tego zmusił. Mam u siebie w składzie zawodnika który ma trochę w głowie i podanie do nogi na 5 metrów nie jest dla niego problem jest nim Andraż Kirm ale niestety reszta drużyna sprowadziła go do tak niskiego poziomu, że on kompletnie nie istnieje, a to dlatego że on nie ma z kim tam po prostu grac. On się tym chaosie po prostu nie odnajduje, myślę, że nawet Messi też mógłby się nie odnaleźć. Światełkiem w tunelu jest to, że Garguła i Boguski wracają do zdrowia i jestem przekonany że oni sobie poradzą bo nawet mimo tego że ich nogi mogą nie być tak sprawne jak przed kontuzją to oni potrafią skorzystać z takiego czegoś jak "mózg" co w zupełności wystarczy na zgraje fizycznych, zagubionych grajków.
PS. Właśnie dlatego tak dobry zawodnik technicznie jak Tomas nie potrafi odnaleźć się w Wiśle, zgraja drewien to spowodowała, a on nie daje rady przystosować się do ich fizycznej filozofii. To samo się dzieje teraz z Kirmem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.09.2009 o godz. 20:51.
|