Wyświetl pojedynczy post
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2009, 16:36
Rob_Zombie napisał(a):
A ja co do Wojtka to mam takie zdanie, że umiejętności to on nawet jakieś tam ma, problem tylko w tym że jest 'boiskowym idiotą' (nie mylić z idiotą)... Boi się mieć piłkę przy nodze w pobliżu bramki; gdy w dogodnej sytuacji wychodzi z kontrą to zamiast biec w kierunku bramki robi jakieś susy w bok, z nadzieją że ktoś nadbiegnie i będzie mógł mu podać.
Mysle, ze idealnie to opisales. On rzeczywiscie panicznie boi sie miec pilke przy nodze w poblizu bramki i albo ucieka do boku skad moze poslac dosrodkowanie na pale, albo szuka najblizszego partnera, na rzecz ktorego moglby sie pozbyc pilki. Z tym ze ja bym nie zwalal wszystkiego na bosikowa tepote, bo wg mnie glownym problemem jest tutaj brak umiejetnosci wykanczania akcji. Wystarczy przeanalizowac jak duza czesc jego strzalow leci w odwrotnym kierunku od bramki, co jest nieprzecietnym zwyrodnieniem pilkarskim nawet jak na warunki polskiej ligi. W drugiej kolejnosci najczestrzym strzalem w wykonaniu Wojciecha jest strzal przelatujacy wysoko nad bramka i dopiero na koncu nieliczny odsetek jego uderzen leci w swiatlo bramki (to pewnie wtedy jak mu zejdzie ).
Nic wiec dziwnego, ze facet w pelni zdajacy sobie sprawe z tego, ze wiekszosc jego strzalow nadaje sie do kosza, jest tak schematyczny i np. nigdy nie scina akcji w strone bramki, by sprobowac samemu wykonczyc akcje.
Inna sprawa, ze brakuje mu do tego szybkosci, dryblingu i przebojowosci, czyli lacznie wszystkiego co powinien miec dobry skrzydlowy.
Odpowiedz cytując