Jaroo1 napisał(a):

mhm, tak samo Zagłebie Lubin, Korona i Cracovia sa lepsze od Wisły bo w sezonie 06/07 zajeły wyzsze miejsce...
Jedna jaskolka wiosny nie czyni, raz sie udało zdobyc Mistrza ale to nei znaczy ze sa lepsi od CSKA czy Zenitu. Tak jade mu po ambicji, bo nie poszedł tam zeby grac tylko zeby sobie kasy zarobic a ma w dupie czy bedzie grzał lawe czy bedzie grał w 1 skladzie- to jest moje zdanie, moge sie mylic aczkolwiek watpie. Tak samo wiekszosc tych polskich skonczonych kopaczy robi ze woli isc tu albo tam bo wiecej kasy zarobi, bo klimat fajny to ja sobie pogram w 2 lidze hiszpanskiej, to sa ambicje polskich "pilkarzy". Zawsze byłem do tych pilkarzy bardziej optymistycznie nastawiony ale po takich wyczynach jak porazki ze Słoweniami czy remis z Irl Płn, i nie chodiz tu o same wyniki bo to jest pilka i wszystko sie moze zdarzyc, tylko o styl gry to juz chyba nigdy nie bede szanował tych pionkow.
|
Ich życie.
Ambicje ambicjami (slogan), ale piłka to przede wszystkim zawód. Jeśli Murawski ma zarobić w Kazaniu kilka razy więcej niz w Lechu czy średniaku niemieckim to mimo wszystko postąpił słusznie.
Zresztą przykłady Jaczyka, Błaszczykowskiego, Żurawia, Franka itd pokazują tylko, że nawet w średnich ligach/ekipach europejskich gwiazda polskich boisk nie odgrywa wielkiej roli. Także jak grzać łąwe to chociaż na "konkretnych warunkach".