Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2009, 17:11
no to dorzuce coś jeszcze z ostatniego wywaidu z Danem:

- W środę debiutujecie w LM w Sevilii, jak oceniacie swoją grupę ?

- Ja osobiście byłem bardzo zdenerwowany po losowaniu, a to dlatego, że miało ono miejsce w dzień poprzedzający ważny dla nas mecz w lidze rumuńskiej z Otelulem, a wszyscy piłkarze zaczęli rozmawiać tylko na temat Sevili, Stuttgartu czy Rangersów. Nie chciałem, żeby się o tym dowiedzieli na zgrupowaniu, ale przyjechała do ans telewizja i nie sposób było tego uniknąć. Sam chciałem, żebyśmy zagrali z Chelsea, a cała reszta mnie nie interesuje.
(z innego wywiadu: Zabroniłem moim piłkarzom wymieniania się koszulkami po meczu z Sevillą. Oni nie mają myśleć z jakimi to fantastycznymi piłkarzami się zmierzą, ale mają myśleć o grze)

- Jak udało się doprowadzić do tego, że zaledwie w czwartym swoim sezonie w Lidze 1 Unirea zdobyła mistrzostwo?

- Nie myśleliśmy o tym, żeby zdobyć tytuł, ani tym bardziej, żeby grac w Europie. Nie spodziewaliśmy się, że wyprzedzimy Steauę, Dinamo, Rapid, CFR Cluj, Timişoarę, Vaslui.

- Może zdobycie mistrzostwa jest łatwiejsze dla małego klubu, w którym nie ma presji na wynik?

- Tak ? To kto z prowincji zdobył ostatnio tytuł?

- CFR Cluj.

- Aha! Tu mnie macie! Ale co zrobił CFR Cluj? Kupil gracza za dwa miliony dolarów takiego jak Fabbiani. Ja nie wydałem tyle przez trzy lata, od kiedy jestem w Urziceni. Niech będzie jedno jasne: Unirea to wyjątek! Tyle razy usłyszałem jak trenerzy mówią, że łatwo jest zdobyć mistrzostwo kiedy nie ma presji, choć jest w tym część prawdy. Jeśli kierować się taką logiką to Getafe powinno być mistrzem Hiszpanii, a w Anglii jakaś inna mała drużyna, na której nie ciąży presja

(...)

- Dlaczego mecze Urziceni są tak mało widowiskowe?

- Spektakle to mogą sobie urządzać w Barcelonie, w Realu Madryt. Tam się nawet tego wymaga, bo inaczej wylatujesz, ale w Urziceni nie ma obowiązku atakowania. Musimy być mądrzy. Musimy robić to, co drużyna Rumunii we Francji. Gdybyśmy atakowali w Paryżu wbito by nam pięć goli. My sami w środę zagraliśmy sparing z Focşani i przeciwnik chciał grać w piłkę. Wygraliśmy 7-0 a można było wbić 15 goli. Powiedzieliśmy im po meczu: „Gdybyście się zamknęli w obronie, wygralibyśmy najwyżej 1-0, 2-0”. My musimy być inteligentni. I w LM i w lidze rumuńskiej. I będziemy!
----

Miasto Urziceni ma 21.000 mieszkańców. Stadion Sevilli liczy 45.500 miejsc, Rangersów 51.000 a arena w Stuttgarcie ma 58.000 miejsc siedzących.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując