Wyświetl pojedynczy post
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2009, 21:08
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
A gdzie ja pisze o tym że całe narozniki sa s.......one? moze mi powiesz? Pisałem o skosie na górze który tam pasuje jak pięść do twarzy i trudno zrozumieć po co tam jest.A narożnik jak narożnik - może mógł być lepszy a moze gorszy .Przy całym tym projekcie stadionu to pewnie może być
Arapaho skończmy tą bezsensowną polemikę. Oczywiście nigdzie nie wspominasz, że całe narożniki są złe. Ja również odnoszę się do owych skosów. Mój opis reszty miał tylko przedstawić to, co i tak wszyscy mogą sami zobaczyć oglądając zdjęcia z budowy. Trybuna C jest wyższa od D więc naturalnym, "łagodnym" połączeniem obu trybun jest ukos, co pokazałem obrazowo na rys. 1. Wygląda to nieciekawie, no nie? Więc pan O. zastosował skos ale trochę mniejszy (rys. 2). Skos zatem był wymagany, żeby jakoś sensownie to wyglądało. Gdyby go nie było lub było takie rozwiązanie jak na rys. 3 to odpowiednio stadion nie spełniał by wymogów dla EURO2012 (za mało miejsc), lub (rys 3) osoby w ostatnich rzędach widziałyby pół boiska i dach z D.

Tak to widzę. Jeżeli coś źle to poprawcie.

Odpowiedz cytując