Wyświetl pojedynczy post
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2009, 19:20
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Wiem że to było parę stron temu ale nie chciało mi się wcześniej szukać w internecie informacji na temat stadionu Lecha. Dlaczego stadionu Lecha? Ponieważ zawsze gdy widzę widok na IV trybunę tego stadionu na pierwszy rzut oka widać że tamtejsza trybuna za bramką jest znacznie dłuższa od obu trybun na naszym stadionie. I po małych poszukiwaniach informacji na temat długości tamtejszych trybun znalazłem informację że II trybuna, krótsza z nich (na zdjęciu po lewej) ma długość 128m, natomiast trybuna IV (po prawej) ma długość 189 m:

Jak widać długości trybun u nas za bramkami wynosząca TYLKO 99,9m i nie przeszkadzały w tym aby zrobić trybuny boczne bliżej boiska. I nie możecie narzekać że projekt się zmieniał i nie przewidywał narożników. Już od dawna się zastanawiałem czy nie można olać tych trybun za bramkami i przybliżyć w JAKIŚ sposób trybuny wschodniej i zachodniej. W tym momencie wyszedł brak jakiejkolwiek wyobraźni architektonicznej u pana O. Dlaczego? Ponieważ można było zrobić to o co zrobiono Poznaniu:

Jak widać na zdjęciu mimo dużej szerokości trybun za bramkami można było przybliżyć sprytnym manewrem boczne sektory bliżej boiska, a że mieliśmy takiego architekta jakiego mieliśmy to wychodzi tylko jego niekompetencja.

Mimo tego że mieliśmy 2 trybuny za bramkami i z trybunami wzdłuż boiska można było zrobić PRAWIE WSZYSTKO, to jednak zabrakło kogoś kto by to odpowiednio zaprojektował!!
Zauważ, że podane przez Ciebie długości podają prawdopodobnie szerokość trybuny w najszerszym jej miejscu. U nas trybuny sie nie 'zwężają' przy murawie tak jak w Poznaniu, a nie można chyba sobie tak ni stąd ni zowąd uciąć kawałek trybuny. Jestem laikiem w tych kwestiach, ale to mi się rzuciło w oczy ;]
Odpowiedz cytując