royalmichael napisał(a):

|
Po co jest ten mały daszek na C? Rozumiem jakby tam były jakieś dodatkowe miejsca "super vip", wtedy to by miało jakiś sens a tak.. po co to coś jest budowane?
|
Sam się nad tym zastanawiam i nie przychodzi mi nic do głowy.
Jedno jest pewne - ten daszek, jeśli nie uniemożliwi całkowicie, to na pewno mocno utrudni wdrapanie się na dach i rzucanie śnieżkami w Cabaja
W kwestii odległości trybun od boiska, taką przynajmniej mam nadzieję, nie jest jeszcze wszystko stracone.
Załóżmy, że rację mają Ci, którzy twierdzą, że za kilka lat Wisła będzie potrzebowała stadionu na przynajmniej 40 tys. Wtedy, zamiast prowadzić rozbudowę stadionu "w górę", można pomyśleć o rozbudowie "w dół" (przy założeniu, że uda się rozwiązać problem wód gruntowych). Obniżenie murawy i dodanie kilku rzędów przybliży trybuny W i E na odległość zbliżoną do odległości trybun za bramkami. Piękne może by to nie było, bo przy zachowaniu wyjazdów dla karetek, trzeba by było je poprowdzić "lekką szykaną" i w związku z tym dodatkowe rzędy nie mogłyby powstać na całej długości trybun...
Jest to na razie gdybanie o, mniej lub bardziej odległej, przyszłości. Pewnie takie rozwiązanie by cieszyło osoby stawiające na oryginalność stadionu a martwiło estetów. Możliwe też, że są jakieś regulacje odnośnie dróg dla karetek i innych służb i nie mogą one być kręte (czyt. jasna, długa, prosta, szeroka jak morze, niczym trasa łazienkowska

) i można całe moje bujanie w obłokach o d... potłuc...