Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.09.2009, 20:17
Pan dziadek chyba sam sie zagubil w tych swoich madrosciach. Patrzac logicznie skoro w PZPNie jest tak zle, wsyztsko w polskiej piłce jest zle to czemu udało sie awansowac do ME08 i pokonac w dobrym stylu Portugalie a nagle ta sama ekipa 2 lata pozniej dostajemy baty od Irlandii, Słowenii. Chyba nie przez to ze prezesem został Lato! Ekipa ta sama (sklad repry) tylko dwa rozne oblicza meczow w eliminacjach. W el do ME gdy Beenhakker został nowym trenerem kadry, gdy kazdy wierzył w ten jego mit i byl nim oczarowany poszło dobrze jednak juz w el MS jakos sie nie udało. Widac jak skurczybyk ze w pewnym momencie cos padło w tej kadrze, cos w sferze mentalnej. Ja uwazam ze Leo stracil autorytet wsrod pilkarzy, a pozniej to juz było tylko gorzej, chciał uciekac od tej kadry jak najdalej, posada w Feyenoordzie, powolania z kosmosu pewnie biorace sie z tego ze nie interesował sie polskimi pilkarzami, jak im sie wjedzie w lidze i za granica (Gancarczyk), po prostu powolywał kogo mu tam polecił Ulatowski czy ktos inny.
Ja uwazam ze peklo to cos podczas ME w Austrii i Szwajcarii. Wtedy to była sprawa z odeslaniem z kadry niby na skutek kontuzji Kuby (Kuba z tego co pamietam miał zal do Leo, choc wiadomo otwarcie tego nie mowil bo sie bał reakcji trenera), była tez jakas sprawa z Kuszczakiem (?) (podczas ME) bo pozniej to jak wiemy wykluczenie Kuszczaka z grona bramkarzy kadry... Brak powolan dla takich pilkarzy jak Wichniarek czy Jelen i mysle ze wlasnie tak Leos powoli tracil zaufanie u naszych kopaczy. Cos dizsiaj czytałem ze Lewandowski mowil ze pilkarze mu ufali do konca- a tam takie pieprzenie, nikt tego otwarcie nie powie jaka od srodka jest atmosfera w kadrze, tylko sciemy wala wiec nie ma co slow pilkarzy brac na serio bo oni beda ciegle bronic Leo.
PS Jeszcze sprawa z Dziekanowskim i sztabem skzoleniowym zwolnionym po Euro, oni tez pracowali z Leo, było fajnie i cacy a jak wylecieli to zaczeli ujawniac jak to Leo rzadzi w tej kadrze a sztab skzoelniowy (Polacy) mieli gowno do powiedzenia. Takze jak na moj rozum to pilkarze stracili zaufanie, szacunek do Leosia i dlatego po Euro nasze wyniki sa po prostu tragiczne
Odpowiedz cytując