Wyświetl pojedynczy post
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.09.2009, 16:50
rav napisał(a):Wyświetl post
Zaraz, zaraz... Bzdury piszesz. Od początku plan przebudowy zakładał stworzenie nowego stadionu. W najtańszym z wariantów powstać miały trzy nowe trybuny, bez narożników, miano także wyremontować trybunę główną - nadbudować ją dachem, odświeżyć budynek. Takie było założenie i takie były plany, które już wówczas uważano za realne, zapisywano odpowiednie kwoty w budżecie miasta.

Więc nie dajcie sobie wmówić, że trybuna za bramkami była tak szeroka, bo "pierwotne plany były inne". Po prostu pierwotne plany od początku posiadały poważne wady, z których część nie udało się wyeliminować do końca projektowania stadionu.
No nie zgodzę się że to są bzdury... Bardzo dobrze wiem jakie były wszystkie plany, znam ich wersje których było kilka. Chodziło mi tylko o podkreślenie że od planów do ich realizacji bardzo daleko - tak zwłaszcza było te parę lat temu w naszym kraju, a szczególnie w Krakowie. A to że były rezerwowane środki w praktyce nie dawało nam stuprocentowej pewności że stadion w takiej wersji jaką oglądaliśmy na projektach za ileś tam lat powstanie. Najlepszym przykładem jest sprawa z budową nowej hali Wisły - są zarezerwowane środki unijne, był inwestor który miał wyłożyć resztę kasy, i co? Zbył się i hali nie uświadczymy... Gdyby nie EURO 2012 to nie wiem czy nasz stadion by powstał, nawet w najtańszym i najprostszym wariancie. Miasto mogłoby wycofać się z finansowania inwestycji, czy powiedzieć że przerywa budowę na jakiś czas, a w praktyce dokończenia jej prędko byśmy się nie doczekali. U nas słowo i zapewnienia to jedno, a realizacja planów to drugie...
Odpowiedz cytując