Wyświetl pojedynczy post
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.09.2009, 12:34
Jazon napisał(a):Wyświetl post
Otóż to, mam dokładnie takie same przemyślenia!
Trybuny boczne byłyby bliżej murawy, no i pojemność stadionu większa (dzięki wyższym trybunom bocznym).
No ale trzeba zaakceptować to co jest...
Tylko weź pod uwagę to że jak zaczynano budować trybunę E to żaden normalnie i zdrowo myślący człowiek nie przewidywał że na Reymonta kiedykolwiek powstanie coś więcej. Była może garstka optymistów, którzy wierzyli że powstanie może w nie tak odległej przyszłości nowa trybuna północna - ale poza tym nikt nie przypuszczał że zbuduje się coś więcej. Zanim okazało się że w Polsce będzie EURO 2012 stadiony były tylko na wizualizacjach, a rzadkością były nawet makiety... I jak na R 22 w górę rosła wtedy nowa trybuna południowa to było to jak jakiś cud świata, namiastka nowoczesności w kwestii stadionów rodem z zachodu Europy - podobnie było w Poznaniu jak stawiali im tzw. IV trybunę. W jakimś 2005 r. jak otwierano nowy sektor E to nawet nie śniłem o tym że powstanie coś więcej. Miałem może marzenia że kiedyś rozbiorą tymczasową trybunkę D, tą z pomarańczowymi krzesełkami, a na jej miejscu powstanie taka sama trybuna jak zbudowana u nas najwcześniej południowa, ale i tak cieszyłem się tym co jest - mając świadomość tego jak nasz stadion wyglądał jak graliśmy w 2001 r. z Barceloną, Interem, czy potem z Parmą, Schalke i Lazio, to byłem wniebowzięty jak powstała nawet ta wspomniana trybunka D na 1 tys. miejsc... Wszystko zmieniło się po tym jak przyznano nam organizację mistrzostw Europy, ale u nas stadion już był w budowie i okazało się że nie zawsze pierwsi są najlepsi... Mam wrażenie że krytykując ten nasz stadion niektórzy zapominją o tym jak było jeszcze kilka lat temu, a nie wspomnę już o tym co było za czasów tzw. oczodołów - sam pamiętam to jak przez mgłę z racji młodego wieku, ale ta obskurna ściana oblepiona jakby błotem na budynku klubowym od strony płyty boiska, która straszyła do końca jego dni, pozostanie gdzieś zawsze w mojej pamięci jako przykład niedbalstwa i braku szacunku dla najważniejszego dla naszego klubu miejsca. Dlatego mimo zastrzeżeń jakie sam mam do projektu stadionu Wisły cieszę się że to się skończy i R 22 będzie świeciło pełnym blaskiem. I myślę że mimo wszystko z tego powinniśmy się cieszyć.
Odpowiedz cytując