|
Również się zgadzam ale musze napisać coś jeszcze o wadzie w projekcie Obtułowicza. Mianowicie, na cholerę było robić takie szerokie E i D, można je było zrobić o jakieś 10 metrów węższe, a wyższe o jakieś 5-8 rzędów. Tu ktoś dobry z matmy musiałby obliczyć ile z 10 metrów trybuny "wyleciałoby” miejsc. E i D mają chyba 32 rzędy wysokości, tak? Można było zrobić np. 40 rzędów. Wtedy nowe C nie wychodziłoby na Reymana i byłoby o 10 metrów bliżej murawy. Wtedy stadion byłby po prostu super. Tak to zawsze jego wadą będzie oddalenie nowej C i A/B od murawy. Jak E i D byłoby wyższe, również nowe trybuny (C, A/B) można by zrobić wyższe.
Ale nad tym co napisałem trzeba było pomyśleć już przy projektowaniu E, czyli dobre kilka lat temu. Teraz to już przepadło. Tak, jak napisałem minusem będzie oddalenie nowych C i A/B od murawy, co nie zmienia faktu, że stadion i tak mi się bardzo podoba. Według mnie również będzie lepszy od stadionów Lecha i Legii, które nie specjalnie mi się podobają. Pisze tak absolutnie obiektywnie, lepsze stadiony moim zdaniem będą mieć we Wrocławiu, Gdańsku i w Wawie Narodowy.
|