|
Senior Member
Od: 07.2006
|

08.09.2009, 14:25
|
"Dobijemy Polaków"
Cytat:
Piłkarz Wisły Kraków Andraż Kirm już ostrzy sobie zęby na mecz z reprezentacją Polski. Jeśli Słowenia wygra, przybliży się do meczów barażowych, a Andraż sprawi sobie znakomity prezent urodzinowy.
- Gram w Polsce, lubię Polaków, Kraków jest super, bo przypomina mi rodzinną Lublanę. Ale nie liczcie na taryfę ulgową - ostrzega Kirm. - Jeśli będzie okazja, to dobijemy Polaków. Po remisie z Irlandią Północną jesteście rozdrażnieni, więc musimy uważać, ale gramy u siebie i leciutkim faworytem jest Słowenia. Kiedyś o finałach mistrzostw świata mogliśmy tylko pomarzyć, a teraz to bardzo realny cel. I nie chcemy, aby w końcówce Polacy nam to zepsuli.
- Już nie mogę się doczekać pojedynku z Pawłem Brożkiem. Przekazałem sporo informacji na jego temat naszym obrońcom, więc Paweł jest rozpracowany.
Jeszcze przed eliminacjami wydawało się, że trafiliśmy do wymarzonej grupy. Rzeczywistość okazała się brutalna. Najpierw Irlandia Północna, teraz Słowenia otwarcie przyznają, że chcą pokonać polski zespół. Miejmy nadzieje, że ich bojowe nastroje znikną jutro po ostatnim gwizdku sędziego.
Skoro jednak słaba Słowenia i jeszcze słabsza Irlandia Północna podchodzą do pojedynków z Polakami jak do równego sobie, to co nas czeka w meczach z Czechami i Słowakami?
|
|
|