Tak jak pisałem niedawno zaczałem grac nowy sezon uzywajac jednoczesnie FMRTE, dodawałem sobie pkt reputacji za awansowanie do kolejnych rund LE i LM. W 1 sezonie awansowałem z grupy LE (jeszcze PUEFA sie zwie to w FM

), i przegrałem w 1/32 z Olympiakosem, teraz w 2 sezonie po 3 rundach kwalifikacji do LM dostałem sie do grupy. W sumie przez ten niecały rok uzbierałem okolo 700 pkt reputacji (na starcie mialem 6000 pkt teraz mam 6693. Wisła jest teraz w zakladce najwieksze kluby Europy- mysle ze wlasnie tak powinna byc zrobiona gra ze te pkt reputacji powinny sie tak zdobywac jak ja sobie ustalilem system. Przeciez osiagnałem sporo bo awans do 1/32 PUEFA, tam kilka zwyciestw z renomowanymi rywalami (jeszcze wczensiej w 3 rundzie kw LM z Liverpoolem 0:0 u siebie i 1:5 na wyjezdzie- stad dalsza gra w PUEFA), w UEFA w kw do gr ograłem Feyenord z Makayem w składzie!Teraz 5 wygranych meczow w kw LM i 1 remis w ostatniej rundzie z Salzburgiem no i awans. Czy wlasnie jesli jakis klub zrobilby taka furore w 1 sezon z hakiem to neiz ostałby dostrzezony w Europie? Przyklad z zycia to CFR Cluj ktore za sam awans do LM tworcy FM09 postanowili umiescic wlasnie w gronei najwiekszych klubow Europy (teraz sprawdzilem maja 6900 pkt reputacji!), czyli tamci w realu zdobywajac awans staja sie w grze sredniakiem Europejskim a Wisla mozna wygrywac w FMie nie wiadomo co a pkt reputacji stoja w miejscu!!
Zachecam do grania takim sposobem jak ja, naprawde umila gre i ja urealnia!
PS Wydaje sie to takie dizwne ze w jeden sezon mozna sobie az taki dobry klub zrobic, ze nagle po jednym seoznie Wisła taka sławna jest ale to wlasnie tworcy gry nam tak ta gre spaprali ze grajac normalnie bez FMRTE 10 sezonow pod rzad moglismy grac w LM a nadal nie moglismy wypromowac klubu, jednak spojrzcie sobie ile reputacji maja w grze Lewski, Kopenhaga, Dynamo Bukareszt Alkmaar i w czym niby ta Wisła z FMa ktora dobrze gramy w europejskich pucharach ustepuje tym zespolom? Własnie w niczym wiec dlaczego tworcu gry tak sztucznie "ustawili" cały system zdobywania reputacji ;/