Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2009, 17:25
Ja to widze Jirsaka jako bardzo ofensywnego pomocnika bez zadnych zdan defensywnych albo podwieszonego napastnika- w sumie to takie same pozycje bo on sobie nie radzi w defensywi, jest za miekki ze tak powiem, nie ma charakteru dow alki, takiego pazura, on woli techniczne zagrania slac do napastnika, wlaczyc sie do akcji ofensywnej i wykonczyc akcje gole- patrz mecz w Londynie z Tottenhamem, w tym okresi przygotowawczym tez strzelil wlansie gola po takim wejsciu w pole karne (nie pamietam z kim gralismy wtedy ale podawał Diaz a Jirsak zakoncyzl akcje golem.
Jirsak to wlasnie taki gosc od ostatniego podania a jak mu sie daje zadania defensywne to w ogole go na boisku nei widac ;/
Jak juz wspominaliscie jak wroci Łukasz z Rafałem do zdrowia to bedzie multum mozliwoci ustawienia skladu, ja bym jeszcze dodał ze jak wroci Singlar to nawet on moze grac jako lewy obronca a Piotrek moze grac np na lewej pomocy. Mamy bardzo duzo uniwersalnych pilkarzy ale w tych czasach to nie dziwne. Teraz dobry pilkarz to jest wlasnie uniwersalny pilkarz i tak taki C. Ronaldo moze sobie grac na skrzdlach pomocy, moze w ataku, Messi to samo Czasy tak sie zmieniły ze pilkarz juz nie ejst przywiazany do jednej pozycj
Odpowiedz cytując