Wyświetl pojedynczy post
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.09.2009, 06:38
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jestem zbudowany reakcją na wykopanie Łysego - oczywiście nic nie mam do osób cieszących się z tego ale nie ukrywam że bliżej mi do ludzi którzy uważają że Łysy zrobił tu u nas jednak coś dobrego i jego wykop może nie być dobrą decyzją.

To jest też o tyle dziwne że tak na pierwszy rzut oka sprawa jest jasna.Oficjalnie mówią nam że to Skorża wraz z 2 osobami przejmie schedę po Łysym.Jednak po tych 10 już latach trochę poznaliśmy naszego właściciela i wiemy dobrze że Cupiał przegrywać nie lubi...szczególnie kiedy wiążą się z tym duże straty finansowe.Dlatego albo
a)przekonano Cupiała że Łysy jest przynajmniej współwinny temu.
b)o tym pisałem już - Dano Skorży uprawnienia tylko na papierze, w takim sensie że nie dość że teraz mamy martwy okres jeśli chodzi o transfery, to nawet za pół roku tych pieniędzy(przez Levadie) i tak nie będzie.

Ogólnie rzecz biorąc masakra po Tallińska nie spełniła się - Żadnej wyprzedaży nie było - pozostawiono trenera - imo mądrze bo takie 'szybkie dile' nam nigdy na dobre nie wyszły a jak wiadomo trenera zawsze można zwolnić - byle mieć lepszego następcę.

Start w lidze czysto piłkarsko nie powala na kolana ale punktowo tak.Mam nadzieje że przysłowie co cie nie zabije , będzie miało u nas zastosowanie.

A jeśli Jacek to czyta to na prawdę dzięki za te ponad 2 lata.Było raz lepiej , raz gorzej ale na pewno nie gorzej niż to było u poprzedników.
Skorża postawił na swoim
został jedynym decydentem w sprawach transferowych
co więcej doprowadził do zatrudnienia jako skautów, ludzi co do których fachowości jako trenerzy można mieć bardzo dużo wątpliwości. Trudno powiedzieć jak się sprawdzą jako skauci. Niemniej jednak ryzyko jest.
I jeszcze z drogi usunął - nieważne jak, dzięki swoim wejściom do Cupiego, czy dzięki swojej o dziwo mocnej pozycji, Bednarza. Wygrał wojnę, ale właśnie przegrał pierwszą bitwę.
My mamy Jopa, a Juve będzie miało Braza.
Jakieś pytania?
ps. Najszczęśliwszym człowiekiem w Krakowie jest jednak chyba Jacuś Kazimierski. Swobodnie może teraz p...ić jakim to wspaniałym bramkarzem jest Pawełek i Cebanu. I nikt mu nie będzie bruździł przysyłając na testy bramkarzy....
ps. 2: Polskie kluby powinny mniej bazować na obserwacjach i skautingu, a bardziej liczyć na to, że trafi się taka okazja, i wówczas błyskawicznie działać. mocno dyskusyjna teza Bednarza (naraża się na posądzenie go o siedzenie w kieszeniach menagerów), a zarazem prztyczek w nos pana S.
Ostatnio edytowane przez emjot : 03.09.2009 o godz. 07:12.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując