|
Senior Member
|

02.09.2009, 13:17
|
ToTylkoJa napisał(a): 
Jacek Bednarz nawet w Legii miał kilka udanych transferów (między innymi Janczyk czy Fabiański)
Patrząc na możliwości finansowe Wisły, to wg mnie Pan Jacek odwalił kawał dobrej roboty (gdyby miał takie fundusze jak nijaki M.Trzeciak, to sprowadziłby wg mnie jeszcze ciekawszych piłkarzy)
-Niedzielan- jak dla mnie na plus. W swoich pierwszych meczach grał dobrze. A to, że złapał kontuzję to nawet w 0,01% nie wina Bednarza
-Jirsak- pamiętam go jak przyszedł do Wisły. I na początku zły nie był. Osobiście zaliczyłbym go tak pół na pół (pół udany, pół nieudany transfer). To tak samo jakby mówić, że Radovic był nieudanym transferem. Na początku przygody z Legią to Rado wymiatał. Dopiero potem coś mu się stało, że osłabł (de facto tak jak Roger czy nawet Stilic). Może to polska liga źle wpływa na zawodników z zagranicy?
-Marcelo- mistrzostwo świata
-odejście Zieńczuka i Baszcza połączone z przyjściem Kirma i Alvareza- tu plus dla Bednarza. Dobrych zawodników zastąpił równie dobrymi
-Diaz- jak na kwotę, którą za niego dano to można uznać zakup na plus. Taka 'zapchajdziura' przydaje się w każdym zespole
-Singlar- solidny rezerwowy. Do tego za darmo
-Matusiak- tu minus wg mnie. Matusiak odkąd wyjechał z Polski, nic nie pokazywał (taki Niedzielan trochę błyszczał w lidze holenderskiej).
- Łobodziński- jak to się mówi 'mądry Polak po szkodzie'. Łobodziński nie gra na miarę oczekiwań. Ale czy można winić za ten transfer Bednarza? Pamiętam jak go kupił, to 90% kibiców Wisły było zachwyconych. Ja sam, gdy był łączony z Legią, to bardzo go chciałem w Warszawie. Gdyby każdy był taki mądry jak jest po fakcie, to na świecie nie było by wcale pomyłek.
-Garguła- do ostatniej chwili o tego piłkarza toczyła się walka między Legią i Wisła, która została wygrana przez wiadomo który klub. Gdy podpisywał umowę z krakowskim klubem, to był zdrowy. Więc transfer na plus.
-odejście Kosowskiego- tu był trochę winił Bednarza. Świetny zawodnik jak na naszą ligę. Bednarz w tym przypadku jak dla mnie, powinien wziać to na 'siebie' -tzn pogadać z Cupiałem jak facet z facetem i wytłumaczyć mu, że te kilkanaście tys euro więcej rocznie zwróci się bardzo szybko.
-nie zatrudnienie Lewandowskiego- sam Lewy odrzucił ofertę i Wisły i Legii mówiąc, że w Poznaniu może się bardziej rozwinać (ba, mędrzec Trzeciak zaproponował Lewemu grę w Młodej Legii )
-sprzedaż Clebera- jak dla mnie plus, a to z tego względu, że Cleber popełniał coraz więcej błędów w obronie. Do tego wszystkiego dodać wiek zawodnika. A kasa wpadła i to za zawodnika, który przyszedł do Wisły za free
-minusem na pewno jest nie staranie się o Sławomira Peszko. Był do wyjęcia za free. Ta samą głupotę zrobił Trzeciak.
i ogólnie najważniejsza zaleta pracy Bednarza na R22 jest taka, że wprowadził porządek w kontraktach. Jeśli miał niewypały, to półroczne (Beto, Matusiak), nie ciągnące się za klubem latami (jak Dawidowski)
To taka moja nieobiektywna analiza pracy Pana Jacka w Krakowie
|
Nareszcie glos rozsądku.
|
|