Wyświetl pojedynczy post
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2009, 20:36
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Gash...
Na prawdę, co jak co, ale kwoty transferowe są podawane. I tak np. Tomas przyszedł za 700 tys euro. Ta kasę można było lepiej spożytkować. Generalnie jak nie czytasz ze zrozumieniem, to proszę cię, zostaw w spokoju moje opinie i nie prowadź ze mną konwersacji. Bo wydaje mi się, że właśnie narażam się na jakiegoś bana :/, ale wolę napisać już co mi na sercu leży.
Przepraszam za OT, ale nie ja zaczynam dyskusje nie na temat.
Nasz klub nie ma w zwyczaju podawania kwot transferowych, i tak tez uczynił w przypadku Tomasa. Druga strona ( FK Teplice ) też tego nie zrobiła. Klub tego nie ujawnił, i nie ujawni, więc to tylko gdybanie. W przypadku Tomasa jest podobnie, pojawiają się sumy od 500 tysięcy dolarów, wtedy to był milion złotych, czyli tyle, co za Gołosia, na przykład, do 700 tysięcy euro, czyli według ówczesnych kursów około 2 milionów 400 tysięcy złotych, całkiem spora różnica, co?
Innym dobrym przykładem przykładem będzie Diaz: padają kwoty od 100 tysięcy dolarów, do 350 tysięcy euro.

Twoje pisanie o polakach, jest bez sensu. Ściągamy Polaka, jednego z najlepszych polskich środkowych pomocników za DARMO mówisz źle.
Kiedyś ściągnęliśmy Gołosia, za milion złotych, nawet jak był zdrowy nie grał.
Ściągnęliśmy Cwielonga? Owszem, ściągnęliśmy.
Ściągnęliśmy kilku młodych, chłopaków, w wieku około licealnym, czyli zapewne wiele starszych od twojej szanownej osoby, których nazwisk akutalnie nie pamiętam, za co z całego serca przepraszam, grających w reprezentacjach juniorów naszego pięknego kraju? Owzsem, zrobiliśmy to. A kim jest taki Chrapekżeby płacić za niego całkiem spore pieniądze? Nawet nie jest piłkarzem klasyLewandowskiego z przed dwóch sezonów ze Znicza.
Dalej, Centarski, jak zresztą wszyscy gracze GKS-u kosztuje chore pieniądze, mówiło się bodaj o milionie, złotych, czy euro, nie ważne, bo to i tak za wiele, na kolejny eksperyment. Wiesz dlaczego eksperyment z Beto miał więcej sensu? Bo przyszedł za darmo, a dla mnie szanse sprawdzenia się w Wiśle miał taką samą.
Pokaż mi jednego darmowego piłkarza, Polaka, który będzie chciał kopać za mniej niż 20 tysięcy złotych miesięcznie, który będzie w stanie zagrać nie gorzej od Brazylijczyka. I w dodatku napastnika.

Gregoriogreg
nie zapominaj o Ryśku Czerwcu i Manuelu Junco. Jesli nasz Portugalski scout nazywa się inaczej, to wybaczcie proszę
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Czy to dobry ruch czy zły to się okaże już w zimie.
Raz, że okienko zostanie przygotowane przez nowy "tercet managerski".
Dwa, że wydaje mi się, że na dniach należy się spodziewać Bednarza zastepującego w Legii Trzeciaka.
I zobaczymy co tam zrobi. A jak nie w Legii to gdzie indziej.
kwintet, a właściwie nawet sekstet, bo przecież, kto jak nie Tomek Kulawik melduje Skorży nt. wartych uwagi chłopaków z mesy?

Jeśli miałbym obstawiać, to postawiłbym na to, ze dzień po ostatnim meczu ligowym w tym roku poznamy nowego trenera Wisły Kraków, i to trenera z doświadczeniem w Bundeslidze, czy w Ligue 1. Podobnie Jak Wolfy obstawiam model Kasperczakowski.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 01.09.2009 o godz. 21:14.
.
Odpowiedz cytując