Wyświetl pojedynczy post
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2009, 20:26
Chyba nikt tutaj się nie spodziewał, że akcje Macieja Skorży stoją tak wysoko.
Mimo jednej z największych klęsk w pucharach Skorża nie tylko nie stracił pracy ale dostał awans i będzie także oficjalnie decydował w sprawach transferowych. Do tego więcej skauci - Csaplar i Klejdinst również zostali zarekomendowani przez samego Skorżę. Nie jako można powiedzieć, że są pierwszymi oficjalnymi ruchami transferowymi Skorży.
Powiem szczerze dziwi mnie, że Cupiał tak zaufał Skorży zwłaszcza, że odpadnięcie w głównej mierze było winą Skorży(co sam po meczu z Levadią powiedział).

Co do transferów Skorży to mówiło się, że od pewnego czasu to Skorża decyduje już głównie o transferach.
Zatem Jopa, Kirma czy Alvareza można już przypisać Skorży. Szczególnie ten trzeci spisuje się na razie bardzo dobrze.
Z 3 największych rozczarowań transferowych: Niedzielan, Łobodziński, Jirsak dwóch pierwszych można przypisać Skorży(bo do 3 jak wiemy Skorża słabo był przekonany). Myślę, że tylko dwa rozczarowania to całkiem niezły wynik Skorzy.
Mam nadzieje, że dalej zostaną takie rzeczy jak:
1)Krótko terminowe kontrakty (Beto, Dudu,Matusiak, Singlar) I teraz mamy(Jopa, Alvareza). Kto się nie sprawdza odchodzi, kto się sprawdzi zostaje dalej.
2) Kontrakty motywacyjne

Jedną rzecz którą można zauważyć u Skorży, celuje w zawodników z historią reprezentacyjną lub chociaż z historią w kadrach młodzieżowych.