FraMat napisał(a):

|
nie zgadzam się, jak dla mnie to ma on bardzo dobre wrzuty w pole karne (zgadzam się, ze nic z tego nie bylo w ostatnim meczu z Jagą). Jesli masz możliwość obejrzyj sobie powtorki z pierwszych jego wystepów w Wiśle. Te wrzutki były bardzo soczyste, trudne dla obrońców. No, ale to moje osobiste zdanie.
|
To, ze sa soczte to akurat nie sprawia wiekszej roznicyi, problemem jest to, ze pilka leci prosto i tor lotu jest latwy do przewidzenia dla bramkarza i srodkowych obroncow. Podkrecona centra jest o niebo bardziej niebezpieczna bo ciezej jest skalkulowac trajektorie.
Jak dla mnie to Alvarez tylko i wylacznie obrona bo jest szybki, solidny w 1 x 1 i te jego wrzutki sa niezle jesli daje dlugie prostopadle dosrodkowanie spod linni srodkowej za plecy obroncow na szybkiego napastnika.
P.S. Chlop zagral juz 6 meczy o stawke a jeszcze nie widzialem, zeby jego dosrodkowanie zakonczylo sie strzalem na bramke - nie golem - strzalem. Zawsze ktos ta pilke sciaga naszym napastnikom z nogi/glowy. Bierze sie to z tego ze napastnikowi ciezej nabiec na tego typu dosrodkowanie a obronca ktory zawsze stoi przodem do pilki ma ulatwione zadanie.