A ja teraz zaczałem nowy sezon w FM09, tzn zaczałem gre od nowa, oczywiscie Wisełka. Jak wszyscy wiedza druzyn nie da sie rozwinac- reputacji wiec postanowilem z pomoca FMRTE urealnic gre. Mianowicie zrobilem sobie rozpiske ze za wygranie polskiej ligi dodam sobie 50 pkt reputacji, za awans do LM 200 pkt, za wyjscie z grupy 100 pkt itd itd.
Nie wiem ile tych pkt reputacji trzeba miec zeby dostac sie na liste najlepszych klubow Europy ale chyba bede grał fair skoro np przez kilka lat awansow do LM uzbieram z tysiac pkt i sie dostane na ta liste, mnie dizwi Cluj, 1 sezon w LM, bez zadnych fajerwrkow a wlasnie sa na tej liscie najlepszych klubow w Europie ;/ chyba trche przesadzyzm skoro mozna prowadzic Wisłe 20 lat ciagle byc w LM a nadla sie na takiej liscie nie jest...
Do tego zamierzam robic tak ze jesli ciagle bede mial prawie pelne trybuny a zarzad nie bedzie sie zgadzał na rozbudowe stadionu to tez w edytorze sobie rozbuduje. Przeciez to nie jest realne ze frekwencja na 33 tysieczniku jest 30 tys a stadionu nie chca powiekszyc ;/
I z kasa tez chyba zaczaruje, tzn np za dobra gre w LM bede sobie premie sypal poniewaz to te jest bez sensu jak klub ma coraz wieksza reputacje a kasy z LM tyle samo jak sie bylos zaraczkiem.
Jednym slowem nie chce przeginac w podkrecaniu parametrow druzyny i nie chce sie kisic bezsensownie w druzynie z ktora chocbym zdobywal tytuly LM to nadal bede tak rozpoznawalny jak obecna WIsła ktora nie moze sie do LE zakwalifikowac, gra nie jest realna wiec trzeba ja w swoje rece wziac
PS2 Zauwazcie jak rpeutacja menagera sie błyskawicznie rozwija, po kilku sezonach mozna miec reputacje swiatowa! Mysle ze niemal taks mao powinna sie zmieniac reputacja klubu, skoro kwalifikuje sie do LM to powinni chciec wracac do mnie Zurawie i Kosy chociazby, po kilku latach juz bym mogl kupowac pilkarzy z reputacja kontynentalna i mysle ze odnoszac regularnie, stopniowo takie sukcesy to wlasnie w 10-15 lat powinno sie zbudowac klub na skale tych najleszych w Eurpie- ok nie Realow i Barcelon ale tych srendiakow jak Olympiakosy, Lyony a tu nic, jak sie bylo nikim tak po 10 latach nic nie drgnie ;/ mało realnie to ejst w tej grze zrobione
PS Rowniez innym polskim klubom bede dawal pkt reputacji za osiagniecia co by nie wyszło ze tylko w Polsce rozwijam swoja Wisłe

I pytanie dla tych co sie wczensiej edytorami bawili (ja od niedawna to wyczailem

) czy jak FM10 wyjdzie pod koniec pazdziernika to np ten obecny edytor ktorego mam do FM09 bedzie tez dobry dla FM10? A jesli nei to po jakim czasie taki edytor jest do uzytku?