Wyświetl pojedynczy post
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2009, 21:48
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tak naprawdę pośrednio za kontuzję Wasilewskiego i wcześniejszą Eduardo odpowiadamy my wszyscy - kibice. Chcemy, by piłka była jeszcze szybsza, jeszcze bardziej siłowa. Zachwycamy się ligą angielską, gdzie po boisku zaczynają biegać cyborgi. W efekcie organizmy zawodników nie wytrzymują. Vivien-Foe, Puerta - oni mieli mniej szczęścia niż Marcin.
Nie zgodzę się. Ludzie chcą szybszej i siłowej piłki, ale nie kosztem fair-play. Piłkarze sami stosują niedozwolone środki, by zyskać przewagę nad rywalami.
I nie zauważyłem, by odważny sędzia sprawiedliwie karający agresywnych zawodników był obiektem nadmiernej krytyki. Sam proponowałbym sędziom w meczach podwyższonego ryzyka częściej stosować obustronne kary (czerwona kartka dla zawodnika jednej i drugiej drużyny), to daje do myślenia pozostałym i zniechęca do nadużywania przepisów.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując