Cytat:
|
jak dla mnie to wyglądało to, że ma dość Wisły, kopaniny w Polsce itd. i zawinąłby się z Polski choćby zaraz byleby była jako taka propozycja
|
ja to zinterpretowałem troche inaczej. Chcilaby wyjechac zeby sie sprobowac na zachodzie czy jest taki dobry za jakiego go sie uwaza. Wiadomo napewno tez jzu tej kopaniny ma dosc a i kasy by chciał wiecej zainkasowac ale jak dla mnie to chodiz mu głownie o to zeby sie sprawdzic gdzies w prawdziwym profesjonalnym futbolu
Cytat:
gdybym ja był Cupiałem to jednak sprzedałbym Brożka teraz, ale umówił sie z Pawłem że jak już zarobi ten 1 mln euro to wraca do nas za 2-3 lata i tu czeka na niego dobry kontrakt to taki wypożyczenie za 3 mln euro
bo chyba każdy wie ze tu chodzi przede wszystkim o kasę i nie ma sie co dziwić pilkarzom
zresztą tak samo można było zrobić i Żurawskim,Frankowskim i Kosowskim każdy mógł z nich wrócić gdyby wszystko przebiegło normalnie i czekały na nich tu dobre kontrakty i tak przy kontraktach ok. 400 tys euro byliby tańsi niz kolejni nastepcy , dzis przy ataku Zurawski, Frankowski, Małecki, Boguski Brożek mógłby spokojnie odejść nawet za 2 mln euro , to jest tak proste ze az dziwne ze tak nie jest
|
jak dla mnie to fenomenalny pomysł. Problem tylko w tym czy byłoby az tyle kasy na kontrakty ale mysle ze by było bo tacy zawodnicy daliby nam LM...
A wystarczy spojrzec na kariery tych Panow. Zuraw w Celticu troche pograł, pozniej tylko lawa, lawa, przenosiny do Grecji tam cos juz pogral i na Cypr zeby tylkos ie kasy troche dorobic wiec spokojnie jakby kasa była w Krk to mysle ze z Celticu by mogł tutaj wrocic.
Kosa, gdzie on nie był

Generalnie tez miał momenty gdzie grzal sporo lawe ale wiadomo jakw rocil do Wisły to był fenomenem w tej lidze, gdyby była kasa to pewnie zaden APOEL by w gre niew chodizl tylko Polska druzyna :(
Franek tez bo nieudanym podboju 2 ligi hiszpanskiej i angielskiej moglby grac w Polsce a nie jakichs USAch

Teraz Broziu mogłby pojechac na zachod, nauczyc sie fachu i wrocic 10 razy lepszy za jak mowisz 2-3 lata

Obawiam sie ze teraz podobny los spotkał Darka Dudke, nie sledze ligi francuskiej ale zawsze patrze na livescore czy gra w Auxerre Dudka i Jelen i o ile Jelen teraz ma kontuzje to Dudka grzeje lawe- moze miał kontuzje i dochodzi do siebie?-nie wiem, ale jak nie to juz stracil miejsce w skaldzie bo 2 mecze z rzedu siedizał ;/
Taki pomysł z tym "wypozyczaniem" byłby swietny bo i wilk syty i owca cała. Po raczej nieudanych karierach na zachodzie Wislacy dorobiliby sei grosza i wrocili do rodzimej ligi gdzie tutaj moga cos zdzialac a nie grzac lawy na zachodzie do tego ich umiejetnosci sa o niebo wyzsze nawet po takich "karierach" w zachodnich klubach niz przy regularnej grze w naszje lidze. Wystarczy podac przyklad Kosy ktory jak wrocil to jeszcze bardziej wymiatał niz przed wyjazdem