A ja mysle ze w przyszłosci az tak zle nie bedzie. Jestem optymista ale co mi pozostało

Ja mam nadzieje ze stadiony i Euro nam bardzo duzo pomoga. Jak bedzie ta infrastruktura pod pilke, normalne stadiony, wiecej kibicow- tylko ze trzeba wprowadzic np takie cos jak kupno biletow online bo Polska długa i szeroka i duzo ludzi by korzystało z takiego czegos no ale jak dizalacze maja to w dupie to rzeczywiscie jak my mamy cos osiagac w sporcie skoro w pilce nic sie nie chce robic, zmienic.
No ale jak beda te stadiony to mysle ze ludzi bedzie wiecej namecze chodzilo bo co innego isc na jakas brzydka trybne a isc na piekny obiekt, pozwiedzac muzeum klubowe, odwiedzic jakies knajpki itp- dla piknika rzecz wspaniała a przeciez stadion to w 80% pikniki ;/
Kibic= kasa a z kasa posciagamy tych nieudolnych Smolarkow moze, zatrzymamy Kosowskich i oni podniesliby poziom naszje ligi
Oolnie swoje nadzieje wiarze z tymi stadionami ktore powstaja na Euro i mysle ze jak one juz beda gotowe to coniektore prezesiki przejza na oczy i zaczna bawic sie w powazniejsza pilke a nie tylko stawiac sobie cele zeby w ogorkowej polskiej lidze awansowac do pucharow to juz bedzie fajnie
Kiedys czytałem ze w Legii jak zrobia stadion to beda chcieli tak wypromowac klub ze pokupuja jakichs zawodnikow drozszych (jak na polskie realia np za 1 mln E) zeby podniesli jakosc klubu to wtedy i kibice zapełnia stadion, a jak na razie to nie beda wydawac kasy bo stadion jest w przebudowie itp itp jesli to prawda to jest nadzieja ze cos sie zmieni jak juz beda prawdziwe obiekty pilkarskie w Polsce
Lechia jakis czas temu tez jakis biznesman sie zainteresował, hmm chyba nie dlatego ze Lechia to ladna nazwa

dlatego ze beda mieli podwaliny pod budowanie piłki- czytaj stadion
Slask tez zyskał juz prezesa. W Wisle wiadomo kto rzadzi i mysle ze jak bedzie juz stadion i ktos podejmie działania w Legii, Lechu, Lechii i Slasku to ambicje tego pana tez sie zwieksza i cos zaczniemy budowac w tym Krk bo na razie to jest jak jest, nikt w polskiej piłce nie wydaje tylko sie sprzedaje za duze sumy a kupuje sie jakichs patałachow za grosze