Wyświetl pojedynczy post
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2009, 22:42
AS82 napisał(a):Wyświetl post
A ty jakbys umial czytac ze zrozumieniem to bys odczytał ze nie mam nic do Deyny ,bo byl swietnym pilkarzem.
A jak Ty bys umiał czytać ze zrozumieniem to byś odczytał, że podałem przyklad Deyny, zeby pokazać, ze nie było wcale tak, ze się człowiek w zameczał w dramacie wojskowego klubu.

Cytat:
Chodzi mi o wasz sposob kibicowania . Dostrzegacie tylko to co dla was jest miłe (Wisła byc moze popelnia tez w jakims stopniu te bledy ,choc od Cracovii rozni nas napewno o wiele wieksza kultura dopingowania) . Spiewacie z duma CWKS :
Kazimierz Deyna był prostym i skromnym człowiekem oraz wspaniałym i nietuzinkowym piłkarzem.Jako osiemnastolatek trafił do Łódzkiego Klubu Sportowego. Występował w zespole Włókniarza przez osiem lat, do roku 1966. W łódzkim klubie nie zabawił długo. Zagrał w zaledwie jednym spotkaniu. Deyna został powołany do wojska i przeniósł się do Warszawy, do Legii.Po latach Dla Deyny gra w polskiej lidze już nie miała dużego sensu i bardzo chciałby się przenieść na Zachód. Przeszkodą była władza komunistyczna, która nie zezwalała na wyjazd piłkarzom do krajów NATO.
źródło : http://www.dobreforum.pl/sport/3247-...erz-deyna.html
a na Nas spiewacie GTS GTS Wisełka Kraków.... Popatrzcie co wasz klub robil z wasza legenda , i pomyslcie jak milicja krzywdziła nas ustawiajac na najwyzszych szczeblach komunistycznych notabli . Tyle ode mnie ,w kwestii rozliczen i niekonsekwencji.
Nie bardzo rozumiem pierwszy akapit. Mamy dostrzegać niemiłe rzeczy i o nich spiewać? To mam miec pretensje, ze nie spiewacie o GTSie? I pisać, ze wybieracie z PRL tylko to co mieliscie dobre (Twój podpis i mistrz 78)? Widzisz beznadziejnosc tego poglądu? Przeciez to absolutnie naturalne, ze kazdy bierze to co najlepsze, bo piesni mają na celu wychwalanie klubu. Poza tym od kiedy kibicowanie swojemu klubowi ma być obiektywne?

Dalej. Jaki cel ma wrzucony cytat? Taki, ze Legia powoływała do wojska? Owszem robiła to. Górnik tez zabierał piłkarzy, Widzew załatwaił transfery u ministra Messnera, Sosnowiec przez Gierka, Wy zapewne przez milicje (chociaz mieliscie silnego rywala w postaci Gwardii). Czy chodzi o to, ze wladza blokowała transfer? Przeciez nie blokowała dlatego, ze Deyna chciał z wojskowego klubu isc do kraju Nato (bo potem jakos poszedl) tylko dlatego, ze nie mial 30 lat, a wtedy dopiero po 30 mozna było isc. Wyjatkiem był.... Gadocha z WOSJKOWEGO klubu, który poszedł do kraju NATO.

Ja na was GTS zaspiewałem wtedy, gdy mi popsuliscie minute ciszy na Ł3 dla Deyny. Nasz klub z nasza legenda skompromitował się raz. Nie wysyłajac nikogo na pogrzeb.

Tylke ode mnie, bo lekko rozmywamy.

Reszta priv. Aczkolwiek zastrzegam sobie prawo odpowiedzi tutaj jesli zdecydujesz sie odnieść na forum.

Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując