MCX napisał(a):

|
. Bayern drugi sezon z rzędu ma kiepski start i coraz gęściejszą atmosferę w drużynie.m.
|
Bayern to w ogóle ciekawa sprawa. niby wielki klub ale jakoś wielkich piłkarzy nie przyciąga. W LM wiadomo,że sukcesem jest wyjście z grupy,do tego w lidze oddaje pola rywalom coraz częściej. Jak dla mnie oni w dalszym ciągu uważają,że model z kupowaniem zawodników wybijających się lidze,a później próby podboju nimi Europy,że jeszcze się sprawdzą. Niestety ale na ich ambicje potrzeba gości za grube miliony euro. W wiem,że to dziwnie zabrzmi ale w sumie im Europa lekko uciekła. Bo w sumie któż to gra w Bundeslidze i w Bayernie?
Poza Ribberym to ta średnio. Rozbawił mnie artykuł w colliere dlella sera, gdzie w komentarzu do kolejki napisano,że Serie A to rozgrywki IV kategorii a tak naprawdę nikt z topowych graczy tutaj by nie przyszedł. Podobnie ma się chyba rzecz z Niemcami. Oni pierwsi zaczynają odczuwać dominację lig z Hiszpanii i Anglii z tą różnicą,że Niemcy mają jeszcze pieniądze, a Włosi magię klubów. Tak czy siak dojdzie do tego,że za kilka lat mecze Bundeslligii i Serie A będzie można oglądać na Eurosporcie,jako przerywnik na ligę angielska i Hiszpańską. Wiecie,że za tamten sezonie czwartą pod względem oglądalności ligą była...Championship? To jednak o czymś świadczy i zaczyna pokazywać,że z czasame dojdzie do czasowej marginalizacji ligi Niemieckiej,Włoskiej. Czasowej,bo jak ze wszystkim w końcu dojdzie do przesytu Anglią i Hiszpanią. Jak dla mnie LE i LM zdominuja zespoły z Anglii i Hiszpanii a reszta będzie tłem.