Wyświetl pojedynczy post
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2009, 19:12
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Prawdziwym bledem wg mnie bedzie ocena pracy Skorzy wylacznie przez pryzmat osiaganych w lidze wynikow, bowiem dzieki porzadnej obronie (a taka ma Wisla) mozna nie tracic goli i doczolgiwac sie w kazdym meczu do zwyciestwa roznica jednej bramki. Jednak jesli sie chce cos ugrac w pucharach, trzeba tez prezentowac odpowiednia jakosc w ofensywie. Liczenie na gole stoperow i slanie dlugich pilek na Brozka, nie wystarcza nawet na Tallin. Bo to, ze Wisla w dwumeczu nie byla w stanie samodzielnie strzelic Levadii gola, nie jest wylacznie skutkiem braku szczytu formy i tym podobnych ....... jak chcieliby to niektorzy widziec.
Zgadzam się i mam nadzieję, że nikogo nie omamią dobre wyniki w lidze.
Bo odpowiedzialności za Levadię tak naprawdę nie wziął nikt. Trener coś bąknął na konferencji, piłkarze mają się dobrze, wszyscy regularnie dostają wynagrodzenie. Jasne, po co mącić sielankę.

Lysy napisał(a):Wyświetl post
Jak może Skorża cokolwiek osiągnąć poza ligą, skoro wyróżniających się zawodników klub sprzedaje , ściągając na ich miejsce kłody pokroju Łobodzińskiego ? Polska piłka jest w głębokim bagnie, lecz zmiana trenerów tu nie jest rozwiązaniem.
jova napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że nie. Kiepska karda jest głównym powodem niepowodzenia. Ćwielong w ataku, leszczyk Jirsak jako rozgrywający i poprzestawiani obrońcy kiepsko współpracujący z pomocnikami na skrzydłach.
Takim składem to i zwycięstwa z Arką pewnie nie udało by się zdobyć.
Z Łobodzińskiego też można zrobić użytek, poza tym na wynik pracuje cała drużyna, a nie tylko prawy skrzydłowy. Ciągłe narzekanie na kiepski skład Wisły jest pustym gadaniem, bo jak na krajowe warunki Wisła ma (mniej więcej na równi z Lechem, trochę przed Legią) skład najbardziej kompletny i jednocześnie najsilniejszy. Ta kadra przy zaledwie poprawnym prowadzeniu drużyny powinna dać lekką ręką Wiśle awans do IV rundy kwalifikacji LM.

Lysy napisał(a):Wyświetl post
Mamy najlepszego trenera od czasów TF, a mimo to nie awansowaliśmy do LM.
Masz prawo mieć takie zdanie, niemniej jednak fakty nie uzasadniają tego stwierdzenia.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując