Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2009, 14:35
FraMat napisał(a):Wyświetl post
nie rozumiem tego calego sprzedawania Diaza - on może miec czasem gorsze (wg ocen estetów) występy, co nie dowodzi, że się nie rozwija.
To jeden z nielicznych piłkarzy na ktorych zawsze można liczyć - jest uniwersalny, świetnie współpracuje z Sobolem, potrafi rozpocząc i przeprowadzić akcję ofensywną, nie odstawia nogi, swietnie realizuje założenia taktyczne.
Co do uwag, że niby blokuje miejsce Jirsakowi - nie rozsmieszajcie mnie...
Bo niby dlaczego Diaz zwrócił na siebie uwage zachodnich agentów, a wasz wielki Jirsak nie?

Dla mnie jednym z zawodników Wisły w drugiej linii, którego odejścia bym nie żałował jest Jirsak, za ktorego zapłaciliśmy o całe 700 tys euro za dużo.
Podejrzewam, że gdyby ktoś chciał dzis go odkupić za połowę tej ceny, w klubie odetchnięto by z ulgą.

Ale nie na forum: tu lepiej sprzedać za 1,5 mln wartościowego piłkarza niż przyznać, że Jirsak niczego sobą nie prezentuje.
Sprzedaż Diaza i pozostawienie Jirsaka to samobój i obniżenie poziomu sportowego.

Tomas tylko na tym forum zasługuje na swoje 700tys euro za ktore przyszedł.
Poza tym nigdzie w Europie i na świecie

Ja akurat mam inne zdanie nt Diaza i tez trochę inne nt Jirsaka ale nie w tym problem.
Piszesz - sprzedać Jirsaka - ok, tyle że komu?.Równie dobrze można chcieć(i słusznie) by pozbyć się jakoś Mauro.

co do innych postów - ok niektóre założenia budżetowe muszą być hipotetyczne ale mi się wierzyć nie chce by RN pozwoliła na zapisanie po stronie wpływów jakiś milionów za awans do 3 rundy - który przecież sam w sobie niewiele daje.

Ale jeśli muszą być te pieniądze(i tu wracam do Framata - to trzeba je jakoś 'zarobić' i wd mnie sprzedaż Diaza będzie najmniej stratna z punktu widzenia sportowego.Słabiej widzę pozbycie się Brożka i wzięcie jakiegoś 'last minute' ,bądź co gorsza Marcelo a w zasadzie innych możliwości nie ma.

Zauważ że ostatni napastnik który się sprawdził to był Kuźba(kiedy to było) - potem mieliśmy Kryszała, Radovanovicia, Svitlice, Niedzielana, Matusiaka, Dudu, Beto = same niewypały.

Reasumując wole by oddali Diaza do którego osobiście nie mam przekonania ,niż Brożka czy Marcelo.
Brożek już chyba powoli łapie że nic z transferu w tym okienku nie będzie i jego jedynym wyjściem jest zapomnieć o zachodzi i wziąść się ostro do roboty, co pozwoli mu na transfer w przyszłym roku.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując