Wyświetl pojedynczy post
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2009, 11:31
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Wisła jak zwykle będzie miała 3 gwiazdki (ewentualnie 2,5 lub 3,5)
Ważne jest by piłkarze mieli odpowiednia ilosc pkt, w 2009 bylo z tym slabo.
Pawełek 65, Alvarez 70, Głowa 72, Marcelo 73, Pietia 70, Łobo 65, Sobol 73, Cantoro 66, Jirsak 66, Diaz 70, Kirm 70, Mały 70, Brożek 75, Boguski 73, Ćwielong 68, Jop 70, Singlar 68, Garguła 74, Burliga 63, Cebanu 60

Ja tak to widzę, ważne by Głowa i Marcelo byli lepsi od Jopa, Diaz by mógł grać an 3 pozycjach, Łobo był słabszy od Małego, tak samo Jirsak od Sobola i Diaza, oczywiście Brożek najlepszy
Te pkt powinny wg mnie różnic sie 1-3 pkt (na korzyść lub nie korzyść) od tych z fify.

Na prawdziwej okładce Fify jest R. Lewandowski?
To nie jest takie proste. Tak zwany overall rating jest obliczany z pomniejszych atrybutów i nie do kończa oddaje on dokładne umiejętności zawodników. Przykładowo zawodnik na poziomie 65 może okazac się lepszy od tego z poziomem 70 bo jego mniejsze atrybuty będą bardziej pasowały do stylu gracza. Z tego też powodu radziłbym patrzyć na szczegółowe atrybuty piłkarzy. Mimo, że Wisła w FIFA09 ratingami nie powalała na kolana grało się nią bardzo dobrze.

Jeszcze jedna sprawa to widełki jakie są odgórnie przyporządkowane każdej lidze. W Wiśle zwyczajnie nie może być aż tylu zawodników z ratingiem powyżej 70 bo to znacznie powyżej narzuconego potencjału ligi.

Co do twoich propozycji to duża część z graczy będzie zapewne wyglądać bardzo podobnie. Mam spore wątpliwości co do twojej oceny graczy takich jak Ćwielong, Burliga, Piotr Brożek czy Cebanu. Moim zdaniem znacząco ich przeceniłeś.

kamikaze napisał(a):
A wiesz może kiedy to wyjdzie? Premiera Fify 10 2 października, czyli wtedy czy trzeba będzie dłużej czekać?
Nie wiem nic więcej na ten temat niż podają oficjalne źródła. Premiera planowana jest na 2 października i nie sądzę żeby były jakieś poślizgi (10 września pojawi się demo). Natomiast jeśli chodzi ci o czas pojawienia poprawek to mam nadzieję, że będą one uwzględnione już w podstawowej wersji gry, czyli od dnia premiery. Wszystko to zależy od tego kiedy rozpocznie się proces tłoczenia płyt (a tego nie wiem).
Ostatnio edytowane przez Arked : 26.08.2009 o godz. 11:39.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)