|
ogarnijmy to troszkę.
- za Brożka dostaniemy koło 2,5M euro.
- z tego koło 1,5M idzie na reperowanie budżetu (jakkolwiek to będzie wyglądało), więc koło bańki idzie na transfery, a przynajmniej mam taką nadzieję. teraz obejrzyjmy kadrę :
Bramkarze : trzeba kupić dobrego bramkarza który wreszcie wygrałby rywalizację z Pawełkiem. fakt że Jacek Kazimierski ma dużo do gadania w tej sprawie jest niepokojący, ale myślę że p. Skorża przejrzał już na oczy. Dobrym kandydatem jest Radek Cierzniak, którego można by wyciągnąć za 300t. euro
Obrona : Tutaj mamy spokój i na skrajnych i w środku
Pomoc : skrzydła w miarę mocne, a jeśli by się waliło można przekwalifikować kogoś z ataku bądź obrony.
Środek piekielne mocny nie da się już nikogo wcisnąć
Atak : potrzebny następca Pawła, oraz ten wysoki, silny napastnik o którym marzy masz trener.
Velikonja/Novak, Costly/Sobiech.
analiza :
Cierzniak-Velikonja-Costly - zdecydowanie za mało pieniędzy, Cierzniak 300k, Velikonja w granicach 600/700k. Costly 400/500k w najlepszym przypadku wychodzi 1,3M. nie tragicznie ale jednak troszkę za dużo.
Cierzniak-Novak-Sobiech - Novak - 500/600k, Sobiech - 200k. Tutaj mamy już większe pole manewru bo przy tańszej walucie wychodzi równo 1M euro.
Cierzniak-Velikonja-Sobiech - 1,1M. Tanio i w sumie nieźle jak na polskie warunki.
Cierzniak-Novak-Costly - 1,2M. jakoś mi ta opcja nie odpowiada =]
Cierzniak-Novak-Velikonja - 1,4. Kosmos =]
jest dużo możliwości ale trzeba być ich świadomym. Mamy duży potencjał, który jednak z winy jednych, bądź drugich gdzieś się plącze. Tyle w temacie, dobranoć =]
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..."
|