Jacys pewnie sa....

Wielu z nich stoi za nim tylko i wylacznie z powodu tego, iz wprowadza jako jeden z nielicznych mlodych do pierwszego skladu. Plusem Urbana ( a raczej jego sztabu ) jest tez nauczenie kilku graczy gry z klepki, ale to juz malutki duperel

Hiszpanski styl gry jest ok ( ja go nawet bardzo lubie ) ale nie w naszej lidze. To tak jakby chcialo sie by zolwie zapierniczaly jak konie wyscigowe. Nie ta klasa.
Ustawienie 4-5-1 to juz mi sie po nocy sni... Obroncy wlaczajacy sie do akcji...Jak ja widze jak Rzezniczak sie rozpedza to boje sie ze on sie polamie albo pilka zostanie 10 metrow za nim.
Rzeznik to bardzo dobry obronca, tutaj nie ma sie co spierac. Kto oglada mecze ten wie. Tyle tylko ze jak chce sie by wlaczali sie obroncy ( a tak chce Urban ) to Rzezniczaka trzeba przywiazac do wlasnej polowy bo inaczej grozi to katastrofa.
Kolejny gwozdz do trumny zawiera sie w 2 slowach - Parker, Adnriejew. Tlumaczyc raczej nie trzeba
Jest w miare wczesnie wiec trenera mozna zmienic, problem ze nie ma na kogo...no ale coz

Jesli Urban w tym roku znowu zajmie miejsce 2-3, nie zdobedzie PP i zaliczy jakies wtopy to nie bedzie juz mial zadnej linii obrony.
Podobna sytuacja jak u Was ze Skorza.
W tej chwili po prostu nie ma trenera ktory by mogl to pociagnac...W ogole chyba nie ma wiec poczekac do konca sezonu i poszukac poza granicami kraju.
Tak czy siak ten sezon ( obym byl zlym prorokiem ) mysle ze skonczymy na 3-6 miejscu. Zle to wyglada pod wzgledem kondycyjnym i psychologicznym ( zawodnicy nie maja nad glowa bata i to widac ).
Dalbym Urbanowi jakas druzyne pokroju Odry czy Widzewa i niech nabiera doswiadczenia.
Moze i cos osiagnie kiedys, moze i sie musi nauczyc ale Legia to nie miejsce na nauke.
Wydaje mi sie ze on nie potrafi na nich ryknac, zlapac ich za ryj. Na treningach na nich krzyczy ale na Boga...ja mam wiekszy respekt do mojej siostrzenicy 3 letniej ktora sie drze ze chce papu.
Sorry za przydlugi post
PS: Kamson - W Warszawie kazdy chce odejscia Skorzy z Wisly