Wyświetl pojedynczy post
re_set
Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2009, 20:56
Q13SON napisał(a):Wyświetl post
Witam.
Zamierzam kupić sobie autko. Nie znam się na motoryzacji więc przychodzę z zapytaniem czy warto wydać pieniądze na Alfe Romeo 147, diesel, rocznik tak koło 2001

Czy może lepiej zamiast diesla kupić benzynę?
Czy to autko w ogóle warto kupować? Jest awaryjne?
kawałek wyżej zachwalałam alfe 147, ale mogę raz jeszcze
Mam taką w domu, rocznik dokładnie 2001, benzyna, więc cieżko mi o dieslu będzie coś powiedzieć.
Generalnie, na przykładzie własnego auta muszę przyznać, że mity o awaryjności alfy są właśnie... mitami Od nowości auto u mechanika było tylko przy okazji okresowych przeglądów, zepsuł się jedynie schowek.
Fakt faktem, trzeba było wymienić zawieszenie, bo jednak nie do końca przystosowane jest do polskich dróg.

Alfa jest swietnym, zgrabnym autem o sportowym zacieciu, które szczegolnie na trasach daje ogromna frajde z jazdy! Przyspieszenie bardzo przyzwoite, moment obrotowy rowniez, a gdy sie ja odpowiednio 'rozbuja' to nawet przy wyprzedzaniu zapominasz o redukcji biegów
Wykonczenie wewnatrz bardzo fajne, trwale, nic sie nie wyciera, nie trzeszczy, nie luszczy, z zewnatrz stylistycznie tez (moim kobiecym okiem) bardzo ladna.
Mozna by sie przyczepic do zawieszenia- ze troszke twarde, ale to juz wynika ze specyfiki samochodu.
Jedyny minus to spalanie, ale... nie kupuje sie alfy jako auta oszczednego Generalnie przy mojej ciezkiej nodze po miescie wychodzi mi ok 10l./100 km, na trasie ostatnio 7.5/100 km.
A, i jeszcze jeden mnus, ktory zauwazam, gdy do alfy przesiadam sie z mojej toyoty- stosunkowo nieduzy bagaznik. Tzn dla dwoch osob spokojnie, nawet dla dwoch osob z nartami w srodku jeszcze ujdzie (praktykowalam, tylko narty musza byc w miare krotkie), ale juz dla czterech osob z bagazami nie bardzo.
Nie mniej jednak auto swietne i moge polecic!
Odpowiedz cytując