Wyświetl pojedynczy post
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2009, 09:26
PIŁKA NOŻNA Brożek w Wiśle do wtorku?

- Nie mogę wykluczyć, że to był mój ostatni mecz w Wiśle - tłumaczył swój gest "Brozio". - Jeśli tak jest rzeczywiście, to chciałem w ten sposób pożegnać się z kibicami Wisły za te wszystkie lata, które spędziłem w Krakowie. O tym, czy był to rzeczywiście ostatni mecz Pawła Brożka w koszulce mistrza Polski przekonamy się dzisiaj, najpóźniej jutro. W każdym razie sprawy nabrały przyspieszenia. W piątek pierwszy raz na oficjalny mecz pofatygowało się aż dwóch przedstawicieli Fulham Londyn, bo akurat ten klub jest najbardziej zainteresowany pozyskaniem Pawła Brożka. Wcześniej wysłannicy Fulham oglądali piłkarza Wisły jedynie w sparingach i na płytach DVD.

Najprościej rzecz ujmując, część sumy z transferu wydana zostanie na wzmocnienie siły ataku, a reszta (większa) na załatanie dziury budżetowej. Kandydaci do gry w Wiśle? Należy ich szukać za granicą, ale również wśród piłkarzy dobrze znanych w naszej ekstraklasie. Z naszych informacji wynika, że na liście potencjalnych następców Pawła Brożka, są Carlo Costly z Bełchatowa oraz Dawid Janczyk, obecnie występujący w Lokeren. Chodzi o to, żeby piłkarz, którego pozyska Wisła, był od razu gotowy do gry i żeby nie musiał aklimatyzować się w realiach polskiej ekstraklasy. Rozmowy na temat pozyskania nowego gracza będą możliwe jednak tylko w przypadku odejścia Pawła Brożka. Na najbliższe kilkadziesiąt godzin trzeba zatem uzbroić się w cierpliwość.

Źródło: http://krakow.naszemiasto.pl/sport/1039655.html
Odpowiedz cytując