Cytat:
|
Niestety kolego mylisz się - jest zupełnie odwrotnie - poziom piłki w polsce nie będzie się podnosił wtedy, kiedy będą 3 drużyny w miare mocne które golą wszystkich innych ile wlezie, ale wtedy gdy wszystkie drużyny w naszej lidze będą prezentowały wyrównany w miarę mocny poziom. I do tego włąśnie dążymy. Skoro Lech który wygrywa z 3 drużyną Norwegi 6:1 na wyjeździe, przegrywa 2gi mecz w naszej słabej ponoć lidze, z drużynami które mają ogromne problemy ze zbieraniem punktów, świadczy to tylko o tym że nawet te słabsze polskie drużyny prezentują jakiś naprawdę przyzwoity poziom. Smiem twierdzić że wynik podobny do tego Poloni w tegorocznych Pucharach powtórzyła by prawie każda inna drużyna z Ekstraklasy.
|
Mysle ze obaj oceniamy co innego. Ty mowisz o tych zespolach srednich ktore maja dobijac do poziomu najlepszej trojki, ja zas zle sie wypowiadam o najlepszej trojce

Jak dla mnie na chwile obecna, mamy 3 dobre zespoly, ze 2-3 srednie ktore moga powalczyc z ta trojka, tj Lechia, Polonia W, Slask i reszta to sa jak na obecna chwile cieniasy ktore powinny wlasnie dpstawac po lbie od tej najlepszej trojki. Przypomnij sobie starcia Polakow w P. Intertoto, tam dostawały baty wlasnie te słabsze zepsoly Ekstraklasy od kazdego ;/ wiec ja bym nie był pewien ze polowa ligi osiagneła by tyle w Europie co Polonia. Jak ta 3 ktora jest taka mocna nie moze w tej lidze sobie poradzic z tymi slabszymi zespolami to moim zdaniem nigdy nie dogonia klubow Europejskich.
I mysle wlasnie ze moze byc w lidze dobra 3 zespolow i one beda stanowily o sile i poziomie ligi, reszta to wlasnie moga byc hłopcy do bicia. Tak jak to w Szkocji jest, jest bardzo dobra dwojka a reszta to mimo wszystko tło, w Anglii tez jest 4 zespolow a reszta jest od nich o klase slabsza, w Hiszpanii 2 dobre zespoły- mysle ze wlasnie takw yglada, mocna, stabilna liga. Gdzie jest czolowka 2-3-4-5 zespolow mocnych, a pozniej słabe, Ci dobrzy sie bija co rok o tytuły, gre w Pucharach i dizeki temu co rok sie rozwijaja a reszta zawsze w tabeli laduja nizej od tamtych. Z tym ze w Polsce jest tak ze jak ma byc ta mocna trojka to z tymi słabymi polskimi zespolami musza te zepsoly wygrywac bo onaczej to nigdy nie bedzie u nas LM.