Seta. Podstawowa sprawa to to, ze jestes troszke uprzedzony do komputerow opartych o sprzet AMD. Ja ostatnio zlozylem 5 komputerow opartych o te procesory i poki co nikt nie narzeka. Stabilne, wydajne, bezawaryjne poki co. Niski pobor pradu to zasluga 45 nm technologii. Dodatkowo na dobrej plycie osiagaja zawrotne taktowania. Jedyny ich problem to marka ktora wbila sie ludziom do glowy, tymczasem AMD teraz mimo wielkiego kryzysu jaki miala to w mojej opinii rownorzedna firma dla Intela(nieliczac rewelacyjnych i7...). Dodatkowo z tego co obserwuje to karty graficzne tej firmy beda prawdziwa rewolucja a kolejna generacja procesorow tez niezle sie zapowiada.
Odnosnie wydajnosci w mojej opinii jesli nie widac roznicy to... po co przeplacac?

AMD wypuscilo swietnego Phenoma II wlasnie tego 945. Jest to obecnie najlepiej sprzedajacy sie procesor tej firmy bo ma standardowe taktowanie bardzo wysokie a rowniez ma odblokowany mnoznik i swietnie sie kreci nawet bez koniecznosci zmian mnoznika. Naprawde ciezko tutaj wymienic jego slabe strony chyba jedyna slaba jego strona jest to ze z i7 nie wygra za chiny ludowe. No i oczywiscie marka jego... Porownac to mozna do marki KIA w motoryzacji i ich Cee`d`a. Rewelacyjny samochod tylko ze gdyby mial zamiast znaczka Kia znaczek np VW lub Fiat to on by sie sprzedawal 5 razy lepiej. Identycznie jest z Phenomami. Sam ze swojej strony kazdemu klientowi polecam teraz Phenomy bardziej niz C2D bo sa tansze a tak samo wydajne. Proste.
Oczywiscie wybor zostawiamy koledze, bo to jego komputer. W kazdym razie ze swojej strony polecam budowanie komputera o baze AMD. Bedzie rownie wydajny co na bazie Intela a odrobinke tanszy.