koyoot napisał(a):

Pierwsza sprawa. Jesli nie bawisz sie na systemach 64 bitowych nie ma sensu inwestowanie w tyle pamieci RAM. Jesli juz musisz miec DDR3(ktore sa po prostu w tym zestawie marnotrawieniem kasy...) to wez 3 GB. Albo po prostu kup 4 GB DDR2. Wyjdzie lepiej. Na wydajnosci nic nie stracisz ba wydaje mi sie ze ona moze wzrosnac bo czasy dostepu beda lepsze od DDR3. Kolejna sprawa to wybor karty graficznej Za zaoszczedzone pieniadze kup conajmniej w takim wypadku GTX260 GF`a. Lub posprawdzaj bo wydatek rzedu 730 zlotych na plyte pod procesor AMD tez jest w moim odczuciu marnotrawieniem kasy. Znajdz GTX`a 275 biorac tansza plyte glowna a jesli bedziersz mial pieniadze i szczescie wez GTX`a 285 co da ci znacznie znacznie wiekszy wzrost wydajnosci w grach komputerowych.
Na razie to tyle na szybkosci bo sie spiesze. Pozniej jakby jakies watpliwosci byly to cos dopisze.
|
Dokładnie tak jak Kolega napisał Ram DDR2 max 4GB polecam G-skile, Płyta tak do 400pnl np ASUS P5Q Turbo, dołóż do grafy, jakiś referent z GTX 275, no i w tym momencie raczej poszedł bym w proce Intela a nie w AMD (z tym że ja zawsze wybieram Intela wiec nie jestem obiektywny ale mam E5200 wyrkęcone stable na 4000MHz), do tego koniecznie zmienić chłodzenie na proca np Pentagram Freezone HP-120Alcu Karakorum i dobra obudowa + pare dodatkowych wentylatorów, o twardzielu nie pisze bo każdy prawie dobry z tym że ja raczej nie lubię WD a SSD na razie za drogie, na końcu a powinno być na początku zasilacz, co najmniej 600W koniecznie, najlepiej modularny, np Chieftec CFT-600-14CS 600W, albo Tagan TG600-U33II 600W.