Wyświetl pojedynczy post
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2009, 14:39
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
ToTylkoJa napisał:

Mecz Wisła - Legia. Ordynarny faul od tyłu bez piłki na Boguskim, efekt poważnie uszkodzony staw skokowy. Boguski wyelminowany na wiele miesięcy. Brak nawet zółtej kartki, ale sędziował Małek, no to sprawa jasna.
Chwilę później kopie z całej siły, od tyłu, bez piłki, Sobolewskiego w mięsień dwugłowy uda. Efekt, Sobol schodzi z boiska wyelminowany z gry. Przy normalnym sędziowaniu facet w tym momencie schodzi z boiska po pokazaniu mu drugiej żółtej i w efekcie czerwonej kartki.
Obejrzyj sobie to np. w zwolnionym tempie. Bo ja obejrzałem. Mam ten mecz nagrany, jak każdy ważny w danym. Tak bezmyślnego pajaca dawno nie widziałem.
Nie jestem mściwy, ale czekam jak temu gnojkowi wejdzie ktoś tak samo jak on innym. Jak po tym wejsciu zakończy swoją "karierę" to przyklasnę temu co go wyelminował z boiska.
Niestety gra nadal i stanowi niebezpieczeństwo dla innych piłkarzy ekstraklasy.
proszę o inne jego brutalne faule z innych spotkań. Bo nieraz tak jest, że ma się słabszy dzień i nic nie wychodzi. Rzeźnik piłkarski kojarzy mi się z piłkarzem, który notorycznie gra brutalnie. Jeśli Borysiuk za jeden mecz (w którym zrobił źle, nie pochwalam go za to)może być tak oceniony, to równie dobrze mogę tak nazwać Clebera, któremu też się zdarzyło brutalne wejście. Szałachowski gdy został wyeliminowany na ponad pół roku sam przyznał, że jest to piłka i takie rzeczy się zdarzają (chodzi o faul zawodnika Górnika Z na nim). Borysiuk poza tym meczem nie ma ostrych wejść w rywali, co dla mnie jest jednoznaczne z tym, że nie jest to boiskowy rzeźnik. Byłby nim, gdyby robił to notorycznie. Tak samo Golik. Jeśli wczorajsze wejście w piłkarza rywali będzie tylko tym jednym, to nie będzie rzeźnikiem, ale jeśli będzie robił to często, to wtedy i owszem, można będzie go tak nazywać.
A czy Zdenek Grygera może zostać uznany rzeźnikiem za brutalne wejście w CR (podczas meczu towarzyskiego Real-Juve)? Czy to się nie łapie pod to, ponieważ CR cudem uniknął poważnej kontuzji?
Odpowiedz cytując