|
Będziemy musieli kupić kogoś w jego miejsce. Ale dla mnie najgorsze jest to, że Brożek sobie w Anglii nie poradzi, przecież on nie doszedł do takiej formy jaką miał przed kontuzją, Monaco to byłby dla niego idealny klub do rozwoju.
Mamy teraz w 5-ciu kolejnych meczach 4 trudne, z Polonią, ze Śląskiem, z Jagą i Lechią, przy czym we wszystkich będziemy faworytami. Z wczorajszą formą ciężko będzie wygrać wszystkie te mecze. Nie mówię, że graliśmy słabo, bo wg mnie mecz był bardzo dobry i Wisła razem z Arką zagrały na wysokim, jak na polskie warunki poziomie. Ale z takim stylem ciężko będzie wymęczyć 5 kolejnych wygranych, bez Brożka i kupionego w jego miejsce piłkarza. Łobo też gra coraz gorzej. Młodych dobrych piłkarzy w ataku nie mamy, nawet Leszczak wchodzi w ME na końcówki spotkań, nie gra od początku. 2,5 mln Euro jak dla mnie to za mało jak na 2-krotnego króla strzelców. Ta kwota powinna być o 20% wyższa. Brożek kiedyś do formy dojdzie.
Ciekawym rozwiązaniem byłoby sprowadzenie 1 napastnika za około pół mln Euro, oraz sprowadzenie kogoś na zasadzie wypożyczenia, jakiegoś młodego snajpera, nawet na pół roku, póki Boguś i Garguła nie wrócą. Obecnie nie mamy nawet 7 rezerwowych.
|