konrad89 napisał(a):

|
Lubię i szanuję Marcelo za jego grę dla Wisły. to jeden z lepszych stoperów jakich mieliśmy w ostatnich latach. Życzę mu, żeby zagrał w reprezentacji...Brazylii. Wolę, żebyśmy nawet nie awansowali na MŚ jeśli mieliby grać tam sami naturalizowani zawodnicy. Ostatnio to co drugi "poważny artykuł" jest o tym, który zawodnik ma polskie korzenie chociażby w 5 pokoleniu do tyłu. To jest żenujące co te pismaki wyprawiają. Reprezentacja Polski tylko dla Polaków. Roger, Obraniak- wystarczy. Osobiście nie chcę sytuacji jak w repr. Francji gdzie ponad połowa to nie Francuzi. I żeby nie było wątpliwości to nie mam nic do obcokrajowców, czarnoskórych itp. Ale w reprezentacji powinni grać RODOWICI Polacy.
|
Dobrze prawisz ... niestety to pokazuje poziom naszej ligi skopanej !!!... Że zasieki z zagranicy dają więcej niż nasi rodzimi kopacze !!!... za granicą też mało który nasz robi kariere !!!
Ciekawi mnie kontekst Brożka ... Angielska liga to nie przelewki ... obym się mylił ale czarno to widzę ...zagra z 10 meczy strzeli 1 gola później ława i pożegnają go bez skrupułów ....
Mam nie odparte wrażanie że 5 najlepszych lig świata to za wysokie progi dla kazdego piłkarza z naszej ligi !!! Ale może się myle i Brożek zaistnieje czego mu życze