Wyświetl pojedynczy post
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2009, 21:37
eye63 napisał(a):Wyświetl post
O obywatelstwo nikt Cię tutaj nie pytał, przynajmniej nie ja.
Y,,, A to nie mogę się odezwać niepytana? :O. Poprzednim postem chciałam w pigule przedstawić swoje stanowisko, aby nadal nie dyskutować o czymś, o czym nie miałam zamiaru. Przepraszam, jesli Cię uraziłam tą samowolą.

Znów wyrok przez własne "widzimisię". To, że Ty go nie chcesz w reprezentacji nie znaczy zupełnie nic. Bo reprezentacja jest narodowa (narodu polskiego, wszystkich Polaków), a nie Twoja.
Poza tym nie nadaje się na reprezentanta bo prawie nikt się nie będzie z nim identyfikował? Chcesz się założyć, że więcej osób będzie się z nim identyfikowało, niż np. z takim rodowitym Jodłowcem? Wyjdź ze swojego własnego, ciasnego punktu widzenia świata a dużo ciekawych rzeczy zobaczysz, nie wszyscy (na szczęście) są obdarzeni Twoim tokiem wiedzy, myślenia i oceny.
Przez własne "widzimisię". A przez czyje? Przecież nie mogę mnówić za kogoś. A wierzę w to, że w tym kraju żyją w większości Polacy, a nie kosmopolici, jeszcze. Ty masz odmienne zdanie. Ale udowodnić mi nie możesz, że tak nie jest? Mój punkt widzenia jest ciasny, ale uważam, że to nie jest obelga. A propo otwartych umysłów: nie popieram też adopcji dzieci przez pary homoseksualne. No ale ja mam ciasne horyzonty myślowe, nie dzisiejszam. Nie wszyscy (na szczęście) dali sobie wmówić, że wszystko trzeba akceptować.

Ale dlaczego? Tutaj opcje masz dwie - albo komuś łaskawie pozwalasz reprezentować Polskę, albo nie pozwalasz. Skoro Rogerowi i Obraniakowi nie pozwalasz - to stawiasz ich na jednej stopie.
Albo albo. A ja wybieram albo. Panów różnią powody, dla których im odmawiam, ale aż żal, że muszę Ci to pisać.

To sobie lepiej sprawdź, bo jak tak ze wszystkim podchodzisz do sprawy, to nie dziw, że brednie zdarza Ci się wypisywać. Nie wiem jak wychowali go rodzice, wiem co wpajał mu dziadek - bo wyobraź sobie sam Ludovic o tym mówił - nawet dla francuskich mediów - wystarczy poczytać.
Obraniak latał osobiście do polskiego konsulatu, potwierdzał T. Fogiel, który pilotował tę sprawę od strony francuskiej i to głównie dzięki niemu Obraniak zagrał dla reprez., bo piłkarzowi chodziło głównie o obywatelstwo (właśnie dla uczczenia pamięci swojego dziadka). Z polskiej strony w załatwieniu dokumentów pomagał burmistrz Pobiedzisk. I wiem, że dla Ciebie piłkarze to wielkie, świetliste ikony, a Obraniak to w ogóle ma szoferów, ale jak składasz dokumenty zwłaszcza w konsulacie, w którym obowiązuje prawo polskie - to podpisać za Ciebie się nie może nikt. I wyobraź sobie, że w takim konsulacie nikt przed nazwiskiem Obraniak nie klękał i nie rozganiał kolejki. A co do tych nieszczęsnych rodziców, to dowiedz się łaskawie kto z nich był na meczu z Grecją i czemu w mediach pojawiały się informacje, że cała rodzina jest dumna z decyzji Ludovica.
Wiesz to wszystko, bo Obraniak tak powiedział? A czemu mu wierzysz? Proste pytanie: skąd wiesz, że nie kłamie? I dlaczego on nie umie języka polskiego? Sory, ale zastanawia mnie to niezmiernie. Czemu mu dziadek ducha polskiego po francusku przekazywał?
Po co to?
Łaskawie mi powiedz co ma do rzeczy kto z rodziców był na meczu z Grecją? I dlaczego nie miałaby być dumna? Syn jest gwiazdą.

ps. zastanowiło mnie coś. DLACZEGO pisałeś tego posta podczas meczu Wisły? :O
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 21.08.2009 o godz. 21:40.
Odpowiedz cytując